• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllü Hücreyi Sayıya Çevrimek

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar merhabalar. EK 'te gönderdiğim çalışmanın A3 hücresindeki formüllü işlemin sonucunun sayı olarak okunmasını sağlamak istiyorum. Çalışmada görünen sonuçlar sayı olarak işlem yapmıyor. Bu hususta yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

A3'deki değer sayı ama arama yaptırdığınız yer tarih olduğu için, tarih sayısı getiriyor.

A3'teki değerin sadece gününü mü kullanacaksınız, ne yapmak istiyorsunuz.

Sayın Kuvari ilginize çok teşekkür ederim. A3 değerin tarihe ait gününü sayı olarak almak istiyorum. Örneğin gün 28 ise 28 i sayı olarak istiyorum çünkü sayı olmadığından işlemlerde problem oluru.

Sayın iplikci aşağıdaki formül işinizi görecektir.

Kod:
=GÜN(EĞERHATA(BÜYÜK($G$3:$AK$3;SATIR(G1));""))

Sayın Kuvari sorun çözüldü herşey için çok teşekkür ederim.

örneğin bir A1 hücresinde ((60+20)/2) gibi bir işlem açılımı yazıyor. ben farklı bir hücrede bu işlemin sonucunu bu hücreyle ilişkilendirerek nasıl yapabilirim. kısacası =birleştir("=";A1) yazdığımda =((60+20)/2) yi değilde direk sonuç olan 40 ı görmek için ne yapabilirim.

Aşağıdaki fonksiyonu kullanabilirsiniz.

Kodu boş module uygulayın.

Hücreye =HESAPLA(A1) yazdığınızda sonucu verecektir.

Kod:
Function HESAPLA(Alan As Range)
    Application.Volatile True
    HESAPLA = Evaluate(Alan.Text)
End Function

#AD? hatası veriyor hocam. Benim excell demi bir sorun var acaba. hesapla formülü yok.

Sayfa adı sağ buton ile Kod Görüntüle / Insert / Module / gelen ekrana verilen kodu yapıştırın. Korhan bey kodu boş module uygulayın demiş.

Korhan bey merhaba,

Kod:
Application.Volatile True
ifadesini ne zaman kullanmalıyız.

Korhan bey yenıden hesaplama yaptırmanın avantajı nedir.

Korhan bey sağolun,İdris beyde çok açıklayıcı anlatmış.

Geri