- Excel Vers. ve Dili
- office 2016 türkçe
Merhaba Arkadaşlar
Benim A2:G21 hücrelerinde bir tablom var bu tablonun tüm hücrelerinde formüller var ve ben bu tabloyu diğer sayfaya kopyalamam gerekiyor. Yazdığım makro aşağıdaki gibidir
Sub kopyala()
Sheets("KOPYALA").Select
Range("A2:G21").Copy
Sheets("YAPIS").Select
Range("A1").Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
End Sub
Makro çalışıyor ama bir sorun ile çalışıyor sorun kısaca şöyle
Bu tablonun her zaman tamamı dolu olmuyor kimi zaman 5 satır kimi aman 1 satır kimi zaman 10 satır dolu oluyor ve ben bu tabloyu YAPIS sayfasına kopyaladığım zaman tüm satırlar doluymuş gibi kopyalıyor bir sonraki kayıdı kopyalarken arada boş satırlar bırakıyor ve ben bunun sebebini bulamadım bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler
İyi çalışmalar
Kenan Tunçay
Benim A2:G21 hücrelerinde bir tablom var bu tablonun tüm hücrelerinde formüller var ve ben bu tabloyu diğer sayfaya kopyalamam gerekiyor. Yazdığım makro aşağıdaki gibidir
Sub kopyala()
Sheets("KOPYALA").Select
Range("A2:G21").Copy
Sheets("YAPIS").Select
Range("A1").Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
End Sub
Makro çalışıyor ama bir sorun ile çalışıyor sorun kısaca şöyle
Bu tablonun her zaman tamamı dolu olmuyor kimi zaman 5 satır kimi aman 1 satır kimi zaman 10 satır dolu oluyor ve ben bu tabloyu YAPIS sayfasına kopyaladığım zaman tüm satırlar doluymuş gibi kopyalıyor bir sonraki kayıdı kopyalarken arada boş satırlar bırakıyor ve ben bunun sebebini bulamadım bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler
İyi çalışmalar
Kenan Tunçay