• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllü hücreleri toplu olarak tek hücredeki rakama böldürmek.

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba Benim sorunum Excel sayfasında 1000 in üzerinde hücrede formül var ve bu formullerin tamamını A2 hücresindeki rakama böldürmem gerekiyor.bunu her hücredeki formülün içine girip düzeltmeden toplu yapabileceğim bir yöntem varmı?

Dosyanızı ekleyin, daha çabuk yanıt bulursunuz.

Ekte gönderdiğim excel sayfasındaki tüm hücreleri B2 hücresinde yazan döviz kuruna böldürmem gerekiyor.Bunu toplu yapabileceğim bir yöntem var mı?

Ekli dosyalar

-B2 hücresini kopyalayın.
-Sayfa içinde bölmek istediğiniz alanı seçin.
-Özel Yapıştır içinden Bölü seçin.

Merhaba,

A2 hücresini kopyalayın.
Daha sonra formül olan alanı mouse ile seçin ve seçili alan üzerinde sağ klik yapın.
Açılan menüden Özel Yapıştır-Formülleri-Böl seçenekleri seçip işlemi tamamlayın.

Teşekkğr ederim oluyor ama benim exceldeki hücrelerin tamamında formul var çalıştığım sayfadan kopyala yapıştır yaptığım için ekli dosyada formüller gelmedi.formulleri bozmadan yapabileceğim bir yöntem varmı?bu yöntemi kullandığımda ilk sütun için formul oluyor diğer sütunlarda 0 (sıfır) a böldürüyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

#3 nolu mesajınızdaki dosyada formüller yok. Sadece değerler var.

Benim önerdiğim yöntemi uygularsanız formülleriniz bozulmaz.

=(eğer(ehatalıysa(x182/$y$5);0;(x182/$y$5))) olan formüllü hücrede 0(sıfır) olarak böldürüyor ilk sütundan sonraki hücrelerde.ilk sütunu normal olarak kopyalanan hücreye böldürüyor ama diğer sütunlarda yukarıda formül olanlarda 0(sıfır)a böldürüyor.en az 3 kere denedim ama olmadı.

Geri