• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllü Hücredeki Türkçe Karakterleri İngilizce Karaktere Çevirmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Öncelikle herkese kolay gelsin.

konununda başlığından anlaşılacağı üzere böyle bir sorunum var. forumda bazı kodlar buldum ama bir türlü muvafakat olamadım. eğer formülle yapılamıyorsa (aslında bir formül var ama onun içinde program lazımmış programı bir türlü bulamadım "more function" diye program) ben kod ve makro yapmaktan pek anlamıyorum. ek'teki dosyaya direk yaparsanız çok sevinirim.
şimdiden herkese teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sorunuz çok açık değil.

Dosyanızdaki hangi veriyi nasıl görmek istiyor sunuz? Örnekler misiniz?

merhaba korhan bey;

örneği ekte gönderdim. umarım bu sefer anlaşılır yapmışımdır.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki kodu (Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon) boş bir modüle ekleyin.

Kod:
Option Explicit

Function TKD(Veri As String)
    Dim X As Integer, Eski_Harf() As Variant, Yeni_Harf() As Variant

Application.Volatile True

Eski_Harf = Array("ç", "Ç", "ğ", "Ğ", "i", "İ", "ö", "Ö", "ş", "Ş", "ü", "Ü")
    Yeni_Harf = Array("c", "C", "g", "G", "ı", "İ", "o", "O", "s", "S", "u", "U")
    TKD = Veri

For X = 0 To UBound(Eski_Harf)
        TKD = WorksheetFunction.Substitute(TKD, Eski_Harf(X), Yeni_Harf(X))
    Next
End Function

Daha sonra sayfanızdaki A1 hücresindeki formülünüzü aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
=[COLOR=red]TKD([/COLOR]BİRLEŞTİR(ÖRNEK!$D$3;" ";ÖRNEK!$D$4;" ";ÖRNEK!$C$9)[COLOR=red])[/COLOR]

Aynı uygulamayı diğer formüllü hücrelerinize de yapın.

Ekli dosyalar

sayın korhan bey;

maalesef uygulama benim bilgisayarımda olmadı. #AD? çıkıyor. Acaba ofis 2007 kullanıyorum ondan dolayımı?

sayın korhan bey;

çok teşekkür ederim. beni çok büyük dertten kurtardınız.
hallettim sizin gönderdiğiniz şekilde. ben makroları etkinleştirmemişim. etkinleştirince halloldu.

elinize sağlık.
kolay gelsin...

sayın korhan bey;

Şöyle bir sorun çıkmaya başladı. Her açtığımda makroları etkinleştirmek zorunda kalıyorum. kaydederken de bazı istekler çıkıyor. size zahmet bu çalışmayı 2007'e uygun yapabilir misiniz.
yada excel 2007 de bazı ayarlamalar yaparak düzeltebilir miyim.

kolay gelsin...

Selamlar,

İlk olarak profilinizden versiyon bilginizi düzeltin. (2003 Tr yazıyor)

Verdiğim kodu eklenti olarak kaydedip sorunsuzca kullanabilirsiniz.

İlk olarak verdiğim kodu boş bir dosyada boş bir modüle uygulayın.
Dosyayı farklı kaydet yapın. KAYIT TÜRÜ seçeneklerinden "Excel 2007 Eklentisi" ya da "Microsoft Office Excel Eklentisi" seçeneği seçin.
Dosyanıza uygun bir isim verin. Mesela TKD verebilirsiniz.

Dosyanız artık eklenti olarak kayıt edilmiştir.

Bu aşamadan sonra sadece bu eklentiyi aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bu işlemide aşağıdaki linkten faydalanarak yapabilirsiniz.

Excel 2007 Eklentiler

Selam korhan bey;

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

kolay gelsin..

korhan bey merhaba;

sizin sayenizde çalışmaları tamamladım. yanlız şimdi şöyle bir sorunla karşılaştım. bu belgeleri ağda kullanacağım. benim bilgisayarımda tıkır tıkır formüller çalışıyor ama ağdaki arkadaş açmaya çalıştığında formüllerde #ad diye birşey çıkıyor. excel eklentileri arkadaşın bilgisayarına kopyaladım tanımladım. lakin yine işe yaramadı.
acaba bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.
şimdiden teşekkür ederim
iyi akşamlar...

Selamlar,

Eğer dosyanız ortak kullanımda ise yani paylaştırılmış dosya ise makrolar çalışmaz.

Eğer dosya kaplıyken ağdaki başka kullanıcı açıp işlem yapmak istiyorsa makrolar çalışır. Durum böyleyse ekletileri arkadaşınızın bilgisayarına yüklediğinizde çalışmaması için bir sebep olmaması gerekiyor.

Selamlar hocam;

evet dosyalarımız paylaşımda. ortak kullanım dediğiniz birden fazla kullanıcının aynı anda işlem görmesinden bahsediyorsanız eğer bu şekilde çalışmıyoruz. ilk kim açarsa dosyayı o üzerinde değişiklik yapıyor.
Şuanda hiç bir sorunumuz yok. sadece her açılışta eklentiler bulanamadı diye uyarı veriyor. bizde her bilgisayara eklentileri yükledik. açılışta eklentileri tanıtıyoruz. sorunumuz sadece eklentileri otomatik tanımaması ama oda hiç önemli değil. eklentiyi tanıtmak bir kaç saniyemizi alıyor.

ilginize çok teşekkür ederim.

Büyük harf kücükharf uyumu sıkıntı veriyor.

Kod:
Option Explicit

Function TKD(Veri As String)
    Dim X As Integer, Eski_Harf() As Variant, Yeni_Harf() As Variant

Application.Volatile True

Eski_Harf = Array("ç", "Ç", "ğ", "Ğ", "ı", "İ", "ö", "Ö", "ş", "Ş", "ü", "Ü")
    Yeni_Harf = Array("c", "C", "g", "G", "i", "I", "o", "O", "s", "S", "u", "U")
    TKD = Veri

For X = 0 To UBound(Eski_Harf)
        TKD = WorksheetFunction.Substitute(TKD, Eski_Harf(X), Yeni_Harf(X))
    Next
End Function

Son düzenleme:
Geri