• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllerin içerisindeki sabitleri arttırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan byesir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Formül hangi hücreye yazılacak?

yusuf kardeşim eğer dosyayı indirdiysen t2011-0001 ve alt alta sıralanmış bağlantı kodları göreceksin hepsindede var tüm hücrelerin bşka dosyadan çekmesi için alt alta 5000 e kadar olması lazım bana yapabiliyorsak ne mutlu bana

Peki dosyalarınızın tam yolu nedir?

Uzman Kardeş Haklısın kusura bakma aceleyle yazmış bulundum kardeş şimdi eğer bakarsan kod olarak görüntülersen T2011 - 0001.Xslm aldı bir uzantı var o uzantıları 5000 ve üzeri olabilir uzatmak işstiyorum aşağıya doğru bu konuda yardımcı olursan çok sevineceğim saygılarımla

"D:\TOPRAK ANALİZ\analizler 2012" Bu şekil tam yol olacak yusuf kardeş işte geri kalan yazılarda artık sırayla T2012-0001 ve devamı şeklinde olacak

A4 için aşağıdaki formülü dener misiniz?

Kod:
=DOLAYLI("'D:\TOPRAK ANALİZ\analizler 2012\T2012-"&METNEÇEVİR(SATIRSAY($1:3)-2;"0000")&".xlsm'!numno")

Yalnız bazen 2011 bazen de 2012 analizlerini örnek veriyorsunuz, karıştırmayın:)

Uzman Kardeş Haklısın kusura bakma aceleyle yazmış bulundum kardeş şimdi eğer bakarsan kod olarak görüntülersen T2011 - 0001.Xslm aldı bir uzantı var o uzantıları 5000 ve üzeri olabilir uzatmak işstiyorum aşağıya doğru bu konuda yardımcı olursan çok sevineceğim saygılarımla

Merhaba
syn byesir, sorunuzu 11:13 de sormuşsunuz, 13:08 de tekrar yardım istemişsiniz.
Aceleyle yazılmış değil. Öyle olsa bile geriye dönüp bir bakın, ne anlatmaya çalışıyorsunuz, insanlar ne anlamalı!

aşağıdaki linki inceleyin.
http://www.excel.web.tr/f50/excel-2010-formul-surukleme-sorunu-t111984.html

Yok eski o kitap 2012 olacak yani artık 2012 hepsi

uzmanamele Kardeş çok sağol bilgilendirdiğin için ama Dosyaların açık olması gerektiği yazıyor ancak bende 5000 Dosya var nasıl açık tutabilirim ki ? başka bir yolu yokmudur

elimizde sizin bağlantılı dosyalarınız olmadığından hatayı kontrol edemiyorum maalsef. Bende o dosya bulunmadığı için #BAŞV hatası veriyor.

Belirttiğiniz yolda aynen istediğiniz gibi bir dosya oluşturduğumda ise istenilen veriyi doğru olarak çekiyor. Yalnız dosyayı kapattıktan sonra yine başvuru hatası verdi.

Belki makrolu bir çözüm kullanılarak yapılabilir.

uzmanamele Kardeş çok sağol bilgilendirdiğin için ama Dosyaların açık olması gerektiği yazıyor ancak bende 5000 Dosya var nasıl açık tutabilirim ki ? başka bir yolu yokmudur

Merhaba
Bugün nedense yanıtladığım sorular ve gösterdiğim örnek linkler nedense incelenmeden olmadı yanıtını alıyorum!
Linki inceleseydiniz, dolaylı fonksiyonu kullanılırsa tüm dosyaların açık olması gerektiğini görürdünüz. Buraya kadarını görmüşsünüz.
Sonrasında makro ile üretilen formülün dosyayı açık tutmak zorunda olmadan sorunu çözdüğünü de görürdünüz!

Ne diyeyim; baş ağrınız için aspirin için diyoruz ama aspirini de bir bardak suyla vermemizi beklemeyiniz.

Dostum makro olarakta denedim tmm güzel sorun yok ancak şunu söylemek istiyorum benim elimde zaten kullandığım bir kod var o kodda ki değerleri arttırmayı sormuştum ben sen gönderdiğim dosyayı incelemedin herhalde :(

Dostum makro olarakta denedim tmm güzel sorun yok ancak şunu söylemek istiyorum benim elimde zaten kullandığım bir kod var o kodda ki değerleri arttırmayı sormuştum ben sen gönderdiğim dosyayı incelemedin herhalde :(

Merhaba
Kod:
='C:\Documents and Settings\user\Desktop\analizler 2011\[COLOR="Red"]T2011-0001.xlsm[/COLOR]'!numno
Dosya adlarınız 0001.xlsm, 0002.xlsm olarak değişmiyor mu?
Her satırda satır numarası ile aynı olan dosya adının belli bir yerindeki veriyi almıyor musunuz?

Bu dosya adının nasıl artarak sütun boyunca formül oluşturulmasının yöntemini hem dolaylı fonksiyonu hem de makro ile göstermeye çalıştık.

Buraya kadar söylediklerim doğruysa, dosyayı kim incelemedi?! Siz mi ben mi?!
Eğer sorunuz yukarıda anlattığım şekilde değilse salaklığıma doymayayım.

uzmanamele kardeş valla seni kastıysam rahatsız ettiysem kusura bakma valla benim mallığım kardeş anlamıyo kafa işte mecbur öğrenmek zorundayım ya tek sorunum kaldı şimdi 1.xlsx ya ve böyle devam ediyor ya makroda ben 0001.xlsx yapmak istiyorum artırırken nasıl yaparız onu kardeş :(

uzmanamele kardeş valla seni kastıysam rahatsız ettiysem kusura bakma valla benim mallığım kardeş anlamıyo kafa işte mecbur öğrenmek zorundayım ya tek sorunum kaldı şimdi 1.xlsx ya ve böyle devam ediyor ya makroda ben 0001.xlsx yapmak istiyorum artırırken nasıl yaparız onu kardeş :(

Merhaba
Önce Sezar'ın hakkını Sezar'a verin!
Sizin sorunuz bu dur diye düzeltemeye çalışmaktan göbeğim çatladı.

analizler 2011 adlı klasör içinde; defter.xlsx ,T2011-0001.xlsm, T2011-0002.xlsm ve T2011-0003.xlsm adında 4 excel dosyası oluşturun.
Oluşturduğunuz dosyaların boyutunun küçük olmasına dikkat edin.
Hangi sütunlarda hangi formüllerin olacağını defter.xlsx dosyasına örneklerle yazın.
Ne istediğinizi net olarak gösterin, sonradan olmadı demeyin.
analizler 2011 klasörünü Winrar veya Winzip dosyası olarak siteye ekleyin.

Geri