- Excel Vers. ve Dili
- 2010 Türkçe
Merhaba,
Aşağıda yazılan kod, Texbox tan veri süzme işlemi yapıyor. Texboxta veri varken süzme aktif oluyor, Texboxta veri silinince süzme kapanıyor. Bu koda bir özellik daha kazandırmak istiyorum.
Texboxa veri YAZILIRKEN formüllerin hesaplanması manuel, yazma işlemi bitti otomatik, veri var ama yazma işlemi bitti yine otomatik olarak uyarlana bilir mi? Yani Texboxa sadece veri yazılırken formüllerin hesaplanması manuel olsun istiyorum. Veri yokken veya veri var ama yazma işlemi bitti yine otomatik.
Umarım net bir şekilde anlatabildim.
Aşağıda yazılan kod, Texbox tan veri süzme işlemi yapıyor. Texboxta veri varken süzme aktif oluyor, Texboxta veri silinince süzme kapanıyor. Bu koda bir özellik daha kazandırmak istiyorum.
Texboxa veri YAZILIRKEN formüllerin hesaplanması manuel, yazma işlemi bitti otomatik, veri var ama yazma işlemi bitti yine otomatik olarak uyarlana bilir mi? Yani Texboxa sadece veri yazılırken formüllerin hesaplanması manuel olsun istiyorum. Veri yokken veya veri var ama yazma işlemi bitti yine otomatik.
Umarım net bir şekilde anlatabildim.
Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
Son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
metin = TextBox1.Value
If metin = "" Then
Range("a" & 2 & ":a" & Son).AutoFilter
Exit Sub
End If
Set bul = Range("a" & 2 & ":a" & Son).Find(What:=metin)
Application.GoTo Reference:=Range(bul.Address), Scroll:=False
Range("a" & 2 & ":a" & Son).AutoFilter Field:=1, Criteria1:=TextBox1.Value & "*"
End Sub
Son düzenleme: