• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülleri kopyalarken eski çalışma sayfası adı olmadan yapıştırma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba

Elimde birden fazla excel çalışma kitabı var ve ben bu çalışma kitaplarını tek bir excel sayfasında toplamak istiyorum.

Sorunum şu , kopyalamış olduğum yada sayfa isminden kopya oluştur diyerek yapmış olduğum işlemlerde orjinal dosyanın ismi FORMÜLLERİN başına gelmekte

Ben bu kopyalama işlemi ESKİ sayfa ismi olmadan nasıl yaparım ? Araştırdım bir sonuç alamadım

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Sn.dejavuxer,

Başka çalışma sayfalarındaki verilerin içerisinde o çalışma sayfasını içeren formüller var ise, formüllü alanları yeni çalışma sayfasına aktardığınızda eski sayfanın ismi ile formülleri getirir.

Ancak; eski sayfanızdaki formül içermeyen verileri kopyalayıp , yeni sayfanıza yapıştırırsanız böyle bir durum olmaz.

Önce formül içermeyen bölümleri, daha sonra formüllü alanları eski sayfadan kopyalayıp yeni sayfanıza getirebilirsiniz.
Eski çalışma kitabınızın çalışma sayfalarının isimlerine dikkat ediniz.
Yeni çalışma kitabınızın çalışma sayfaları da aynı isimde olursa formüllerde sorun yaşamazsınız.

Formülleri yeni sayfanıza kopyalarken de; eski sayfada Kopyala (CTRL+C) yaptıktan sonra, yeni sayfada yapıştır (CTRL+V) yapmayın, kopyalayacağınız yere sağ klikle özel yapıştırı seçip FORMÜLLER'i seçin.

Herşeye rağmen, formüllü alanlarda düzeltmeye ihtiyaç duyabilirsiniz.
Bu işlemlerden sonra kontrol ederek, düzeltmelerinizi yapabilirsiniz.

Anladığım kadarıyla bunun CTRL+C ve CTRL+V yaptıktan sonra eski çalışma kitabının ismini almamanın bir yöntemi yok sanırım

Geri