• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülleri çalıştırmıyor

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar merhaba.
Bunca yıldır excel kullanırım başıma ilk kez böyle birşey geldi..Şaşırdım kaldım.
İşyerinde excel ile yeni tanışan bir arkadaşıma kendi çapımda ufak ufak excel öğretiyordum..En basit bir formülü buldum ve (a) sütununa rakamlar yazdım
(b) sütununu da =eğer(a1<5;"KALDI";"GEÇTİ") yazdım.Ama gelin görün ki yazdığınız formülde hata var diyor ve a1<5 yazan yerin 5 rakamının üzerini siyaha boyuyor...Arkadaşı inandırmak için hemen dibindeki kendi bilgisayarıma geçip aynı şeyleri yazıyorum,çalışıyor,arkadaşın bilgisayarda çalışmıyor...
Aynı şekilde indis formülü denemeye kalktım;
=İndis(Sayfa1!a1:a5 deyip formülü tamamlıyorum ve yine hata mesajı verip a5 in üzerini siyaha boyuyor
Dondum kaldım,şaşırdım kaldım..Sebebi ne olabilir

hocam örnek yazdıklarım işte..Bir türlü formülleri çalıştıramıyorum..Daha yazarken hata mesajı veriyor

ben denedim herşey normal çalışıyor
sanırım size yardımcı olamıyacağım
kolay gelsin

Hocam ben bu formülleri hergün onlarca kez çalıştırıyorum..Sorun kesin arkadaşımın bilgisayarında.. Ne olabilir diye merak etmiştim..İlginize teşekkür yine de.

Selamlar,

Arkadaşınızın bilgisayarındaki sistem ingilizce olabilir mi?

Hocam bu aklıma gelmedi...Bayram dönüşü şirkette bakarım..Teşekkürler..
Hocam..Asıl "bilgileri toplamak " başlıklı sorumu hallederseniz o kadar mutlu olacağım ki...

Arkadaşlar tekrar merhaba..
Bu soruyu bayram tatili öncesi yazmıştım.Bayram dönüşü sonrası arkadaşımın bilgisayarını bugün ilk kez test edebildim..Korhan hocam "arkadaşının sistemi ingilizce olabilir mi?" sorusu üzerine bugün formülleri ingilizce denedim yine olmuyor..Hatta IF ile ilgili bir formül yazmak istedim.
=IF(A1=5;"GEÇTİ";"KALDI") gibisinden basit bir formül yazmak istedim.IF dedikten sonra formül ekranda göründü,daha hemen başta "mantıksal sınama" koyu font olarak kaldı ve A1=5 bölümündeki 5 rakamının üzeri siyaha boyandı..Formülü tamamlamama rağmen yine hata mesajı verdi..

Merhaba,

Ayıraçları ; ( noktalı vürgül ) değil , ( virgül ) olarak deneyiniz.

=eğer(a1=5,"geçti","kaldı")

=if(a1=5,"geçti","kaldı")

gibi..

.

Ömer üstadım..Ayrıca bir teşekkür ve (tabii ki özür) borcum daha var..Bu sorun da dediğiniz gibi (virgül koyarak) halloldu..Geç yanıt verdiğim için özür,ilginiz ve emeğiniz için teşekkür ediyorum

Geri