• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formüller ile hesaplanan değerler değişmiyor

Excel Vers. ve Dili
türkçe-2010
merhabalar.. öncelikle elinize sağlık hocam.... arkadaşlar ekli dosyada yaptığım bir çalışma var... parametreler sayfasında yaptığım değişikliklerin ilgili formüllerde yerini alıp 250 sayfa da yer alan verilerin hesaplanmasına olanak veryor. ama bazen değişiklik yapmama rağmen formüller ile hesaplanan değerler değişmiyor.. değişmeyen hücreyi seçip enter yapınca çalışıyor. bu sorunu giderecek değişiklikten sonra bütün formülleri yeniden hesaplatacak bir buton ekleyip makro yazabilirmiyiz acaba...

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın canerbulut,
Analizlere biraz baktım. Bazı analizlerde zanedersem bilerek değişiklik yapmışsınız. İhzarat pozlarının bir kısımını da (08.003, 08.004/K-1, 08.005/K-1,08.009,08.009/1 gibi) malzeme temini (Kamu İhale Genel Tebliğinin 45.1.6 maddesine göre belge tevsik etme yoluna gitmek suretiyle...) olarak düşündüğünüzü sanıyorum.
Ancak çarpımlarda yuvarlama işlemini yapmadığınız dikkatimi çekti. Özellikle pozlar arasında aktarma yaparken ve bunları teklif birim fiyatı cetveline aktarırken miktarlarla çarpımında yuvarlama hatası çıkabiyor. Bildiğiniz gibi aritmetik hata elenme sebebidir.(4734 Kanun 37. madde) Kullandığınız excelde "Duyarlılığı göründüğü gibi ayarla" seçeneğini seçmemişseniz bu sorun muhakkak çıkar.
Sorunuzdaki soruna gelince, malesef aynı sorun bende de zaman zaman oluyor. Konuyu bir iki defa forumda paylaştığım halde bir türlü çözemedim. Çözüm bulunursa ben de sizin gibi çok rahatlayacağım.
Selamlar...

merhaba üstadım elinizde buna benzer bir çalışmanız varmı? varsa paylaşmanızda bir mahsur olurmu... bu çalışmamı userformlara aktarma çabasındayım... belki istifade ederim...

Merhaba sayın canerbulut,
Ben sorun olarak aynı sorunu yaşadığımı söylemek istemiştim. Çalışma olarak benzer bir çalışma yapmıştım. Ancak daha sonra piyasada ücretli olarak satılan Yaklaşık Maliyet ve Hakediş Hazırlama paket programlarından birini satın aldım. Şimdi bu programla çalışıyorum.
Selamlar...

şimdi öncelikle dosyanızın formatı 2007 herhalde bunun için cevap almanız uzun sürüyor dosyanızı 2003 formatında gönderseydiniz. yardım edeceklere ışık tutmuş olurdunuz.

bu kodu denermisiniz.

Sub hesapla()
Application.Calculation = xlAutomatic
End Sub

Sayın halit3,
Çözümünüz için çok teşekkür ederim. Doğrusu ben daha çok o hatanın neden kaynaklandığını öğrenmek istiyordum. Kullanıcı tanımlı fonksiyonlarda bir tetikleme gerektiğini biliyordum. Burada öyle bir fonksiyon olmadığı halde neden işlemi yapması için hücrenin seçilip enterlenmesi gerekiyor. Bir de ilginç olan, bu durum her zaman değil zaman zaman oluyor.
Saygılarımla...

Sayın halit3,
Çözümünüz için çok teşekkür ederim. Doğrusu ben daha çok o hatanın neden kaynaklandığını öğrenmek istiyordum. Kullanıcı tanımlı fonksiyonlarda bir tetikleme gerektiğini biliyordum. Burada öyle bir fonksiyon olmadığı halde neden işlemi yapması için hücrenin seçilip enterlenmesi gerekiyor. Bir de ilginç olan, bu durum her zaman değil zaman zaman oluyor.
Saygılarımla...

araçlar/seçenekler/hesaplama/ buradaki el ile seçeneği işaretlymiş galiba burada hesaplamaların anında yapılması için otomatik işaretlenmesi gerekiyor bazen bu bilgisayarın hızı ve dosyadaki formüllere bağlı olarak çok yavaş hesaplama yapabiliyor bu durumda el ile seçeneği işaretlenmeli ve işlemler bittikten sonra otomatik işaretlenerek hesaplamalar yapılmalı

Çok teşekkür ederim hocam.
Saygılarımla...

Geri