• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüller ile alakalı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhabalar,

Sizlerden çok acil olarak yardımlarınıza ihtiyacım var.

4l2PlQ.jpg

Yukarıda görmüş olduğunuz tablo da gün bazından takip listesi kurmak istedim.
Tarihlerin yer aldığı kutucuklarda sadece "x" değeri yer alacak ve "GÖREV" kısmında yer alan "GARSON","KOMİ","STW" değerleri için farklı ücretleri temsil etmelerini sağlamam gerekiyor.

Şöyle ki
pPq0Wm.jpg

EFE GÜN isimli kişi 9 gün "GARSON" olarak çalışmış ve karşılığında 9*15 = 135 TL hakediş almış.

Ben bu tabloda "GARSON" için 50 TL, "KOMİ" için 40 TL , "STW" için 35 TL olarak "x" için değer atamam gerekiyor ve sonucunda bana kişi hangi pozisyonda ve kaç gün çalışmışsa hakedişini otomatik vermesini istiyorum.

Umuyorum doğru bir şekilde kendimi açıklayabilmişimdir. Sizlerin değerli bilgilerinden yararlanmak istiyorum izin verirseniz. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Sn.EFEGÜN, Foruma hoşgeldiniz.
AA3 hücresine:
İngilizce Excel kullanıyorsanız;
Kod:
=COUNTIF(D3:Z3;"x")
Türkçe Excel kullanıyorsanız;
Kod:
=EĞERSAY(D3:Z3;"x")

AB3 hücresine:
İngilizce Excel kullanıyorsanız;
Kod:
=IF(C3<>"";IF(C3="GARSON";AA3*50;IF(C3="KOMİ";AA3*40;IF(C3="STW";AA3*35)));"GÖREV BELİRLEYİN")
Türkçe Excel kullanıyorsanız;
Kod:
=EĞER(C3<>"";EĞER(C3="GARSON";AA3*50;EĞER(C3="KOMİ";AA3*40;EĞER(C3="STW";AA3*35)));"GÖREV BELİRLEYİN")

formüllerini yazın. Yazdığınız formülleri kopyalayıp istediğiniz satıra kadar aşağıya doğru yapıştırın.

Not: "GÖREV BELİRLEYİN" kısmına ; istediğiniz başka bir açıklama da yazabilirsiniz.(Eğer "C" sütununda Görev belirtilemişse bu mesaj görülecektir)

selamlar,
eklerde 2 dosya mevcuttur.
1. Yapmak istediğinize benzer olarak tasarlandı. Bu tip puantajlardaki en büyük dert , dönem bitince kaydedilenleri silip yenisine başlamakta. Eski kayıtlar silindiğinde, bir yere aktarmıyorsanız eskiye dönük kontrol imkanınız olmuyor.
2. İkinci ek ise , Verilerin veri tabanı şeklinde girilmesi ile bir çok çeşit sorgulama ve değerlendirme imkanına sahip olabileceğiniz yönünde fikir vermek için tasarlandı.
Her iki ek de formüllerle yapıldı...
İnceleyiniz
Kolay gelsin..

link:http://s5.dosya.tc/server/tvwikw/EfeGun.xlsx.html
link:http://s5.dosya.tc/server/tlvw4o/IsTakip.xlsx.html

Son düzenleme:
Değerli "turist" ve "sakman26" üyeler gerçekten detaylı bir şekildeki açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Tüm verilerim ofisimdeki bilgisayarda bulunduğundan dolayı ancak sizin değerli bilgilerinizi pazartesi günü deneme şansım olacak.

Fakat "sakman26" sayın üye, sizlere ayrıca teşekkür etmek isterim. 2.linkte paylaşmış olduğunuz dosya sanıyorum benim işimi fazlasıyla görecektir. Pazartesi kendi bilgilerim ile tamamen denedikten sonra tekrardan buraya sizlere yazacağım.

Her ikinize de yardımlarınız için ve detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.

İyi tatiller.

Geri