• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüller çalışmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sayın :Levent hocamın ve uzmanlarımızn yardımı ile hazırlamaya çalıştığım bordro'da kapalı dosyalardan veri alıyorum fakat,ARM olarak isimlendirdiğim sayfa'da hesaplama yapılıyor,Fakat burada bazı formüller çalışmıyor,Bu konuda yardım rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba

kapalı dosyalardan veri alınıyor demişsiniz ancak bunun için dosyada bir kod göremedim.
veri alma işlemini her nasıl yapıyorsanız, çalışılan saat 9.0 olarak geldiği için bunu sayı değil metin olarak görüyor, dolayısıyla hesaplamıyor.

bu formül işinizi görür mü?
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B3:B33="Pazar")*EĞER(ESAYIYSA((SOLDAN(C3:C33;1)*1));(SOLDAN(C3:C33;1)*1)))

not 1:
dizi formülüdür. ctrl+shift+enter ile giriniz.
not 2:
kapalı dosyadan veri aktarma işlemini yapmadan önce sistem ayracını "," yerine "." yaparak mevcut formülü deneyiniz.

Sayın:Uzmanamele verdiğiniz cevap için teşekkür ederim,fakat ben bu formülü uygulayamadım.

Levent hocam yardımcı olabilirmisiniz.

Verial prosedürünü aşağıdaki ile değiştirerek denermisiniz.

Kod:
Sub verial()
[ARM!A1:IT33].ClearContents
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
yol = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & ThisWorkbook.Path & "\" & [bordro!d7] & ".xls" & ";Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=no;IMEX=1"";"
baglanti.Open yol
Set rs = baglanti.Execute("[" & [bordro!d8] & "$A1:IT2]")
[ARM!a1].CopyFromRecordset rs
Set rs = baglanti.Execute("[" & [bordro!d8] & "$A3:IT65536]")
[ARM!a[COLOR=red][B]3[/B][/COLOR]].CopyFromRecordset rs
rs.Close
baglanti.Close
End Sub

Sayın : Levent hocam verdiğiniz kodları uyguladığımda ARM sayfasındaki veriler,kapalı dosyadaki A1:IT2 arasındaki veriler gelmediği için iç içe girdi,Kodları uyguladığım dosyayı ekliyorum.

Ekli dosyalar

Sub verial()
[ARM!A3:IT33].ClearContents
yol = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & ThisWorkbook.Path & "\" & [bordro!d7] & ".xls" & ";Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=no;IMEX=1"";"
baglanti.Open yol
Set rs = baglanti.Execute("[" & [bordro!d8] & "$A3:IT1000]")
rs.Close
baglanti.Close
End Sub

Renkli kısmındaki sayıyı 1 olarak değiştirdiğimde veriler normal yerlerine geliyor,fakat o zaman da hesaplama yapmıyor.

5 nolu mesajımdaki kodu düzelttim tekrar deneyin. Kırmızı renkli düzeltme yapılmıştır.

Sayın:Leven MENTEŞOĞLU gecenin bu saatinde verdiğiniz yanıt ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

Formülde değişiklik

Sub verial()
baglanti.Open yol
[ARM!a3].CopyFromRecordset rs
rs.Close
baglanti.Close
End Sub

Yukarıda bulunan kod ile başka bir dosya'daki verileri istediğim,yıl ve ay'a göre alıyorum,fakat şöyle bir değişiklik yapmak istiyorum,
E1 hücresine veri doğrulama uyguladım,Buraya yazacağım şantiye'ye ait bilgiler
o ay ve o yıl içerisinde varsa sadece o şantiye ait kişi ve bilgiler gelsin,fakat E1 hücresinde GENEL yazıyorsa yukarıda bulunan kod uygulansın,yardımcı olurmusunuz.?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sub verial()
baglanti.Open yol
[ARM!a3].CopyFromRecordset rs
rs.Close
baglanti.Close
End Sub

İyi günler :Nasıl bir değişiklik yapılması gerekir,yardımcı olurmusunuz?

Sayın: Levent hocam verdiğiniz kodda ekleme yapabilirmisiniz.
Bordro sayfasında E1 hücresine şantiyeleri veri doğrulama ile yazacağım,Arm sayfasına kapalı olan dosyadan o şantiye'ye ait kişi ve puantajları gelsin,fakat E1 hücresinde GENEL yazıyorsa şimdiki kod işlemini görsün,
Bilmiyorum anlatabildim mi?

Şantiyelerin aranacağı sütun sayısı çok fazla ve kesin sayısı belli değil. Ayrıca isimler birleştirilmiş hücrelerde yazılı. Kısaca kapalı dosyalarınızdaki tablo yapınız bu tür sorgulamalara maalesef uygun değil. Bu sebeple sadece tüm verilerin sorgulamadan alınmasına mümkün. Kapalı bir dosyadan sorgulama yapmak için verileriniz bir tablo şeklinde değil aşağı doğru devam bir liste şeklinde olmalıdır.

Sayın : Levent bey çok teşekkür ederim,verdiğiniz bilgi için,farklı bir tablo'da denemeye çalışacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri