Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Soldaki pencerede sağ tıklayın
Modul Ekleyin
Eklediğiniz modülün içine Sub MakroYeni yazın enter basın
Kendiliğinden aşağıdaki hali alacaktır Sub MakroYeni()
End Sub
Bu iki satırın arasına verdiğim kodları yapıştırın.
Sonra sayfanız üzerinde bu kodları bir butona atayarak ya da makrolar menüsünden çalıştırabilirsiniz.
2015 yılındaki demir hesaplamalarımda demir şekli denen yerdeki gri renkli olan sayıları formülle ve kenarlıkları tek tek koşullu biçimlendirme ile yapmıştım ama çok çok zamanımı almıştı söylendiği gibi. şimdi bu gibi işlerin daha kolay yollarını aramaya çalışıyorum ama bu seferki sorumda format vs farklı olduğu için 39 adet imalat parçasının demir şekilli ve sayılı tabloyu kenarda yaptım. tek seferde çağırmakla ilgili bir sorumdu.
Olur olmasına da, öyle bir tablo hazırlayıp soruyorsunuz ki, kriter ya da referans alınacak bir şey bırakmıyorsunuz.
Nihayetinde son gönderdiğiniz resimle ilk dosyanız birbirinden çok farklı.
Bu minvalde kopyalanacak ve yapıştırılacak alanlar için kriterleri söyleyebildiğiniz dosyanızı eklerseniz ona göre düzenleyebilirim.
hocam son gönderdiğim resim geçmişte buna benzer bir çalışmayı koşullu biçimlendirme ile çözmüştüm diye 8 ve 9 nolu mesaja cevaben göndermiştim. asıl sorumla ilgisi yoktur.
koddaki adreslerini manuel değiştirip satır sütun eklemekle ilgili değişik durumu kendim çözebildim.
en ufak bir satır sütun eklediğimde kod içindeki
Range("DX8:EL105").Clear
hocam sizin bu kodu güncel şöyle belirtsek
Excel dosyasının içinde bir yerde belirtsek
Kopyalanacak Alanların ilkinin sol üst köşesinin hücresi = FV8
Kaç Satır Kaç sütun kopyalanacağı =98x15 yada (98,15) (98 satır 15 sütun demek)
Yapıştırılacak Alanın Sol Üst Hücresi = DX8
Kaçıncı aralığın kopyalanması için yazdığımız sayı, hangi hücreye yazılacak = DX3
Siz 98,15 deki satır ve sütun sayısının değişebilir olmasından mı?
FV8 hücresinin değişebileceği mi?
DX8 hücresinin değişebileceği mi?
DX3 hücresinin değişebileceği mi?
Yoksa bunlardan birden fazlasının değişebileceğini mi söylüyorsunuz?
hepsi değişken hocam, hepsini ben bir yerde belirleyecem makroya çalıştır diyecem sadece
diye düşünüyorum. kodun içine defalarca girip değişmeyecem hücrelere yazacam makroyu çalıştırcam
buna benzer bir çözüm hocam eklediğim dosya sorumdan bağımsız.
Şu an son haliyle kullandığınız dosyayı paylaşırsanız üzerinde yapayım.
Sizden istediğim, ilgili alan ve hücrelere BAŞLIK yazmanız. Bu başlıklara göre otomatik olarak çalıştırayım
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.