• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülle Sayfa İsmi Yazma

baykan_m

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba Arkadaşlar,

Çalışma kitabı sayfaları içerisinden veri çekerken formülde; =DÜŞEYARA(B10;'Sayfa1'!B:R;2;YANLIŞ) sayfa ismini kırmızı şekilde göründüğü gibi çıkarıyor. Ancak ben A1 hücresindeki veriye göre sayfa ismini yazmasını istiyorum. Yani A1 de Sayfa2 yazıyorsa Sayfa2 yazacak, Sayfa3 yazıyorsa Sayfa3 yazacak.

Yardımcı olanlara teşekkürler.

Kod:
[B]Tam İsim [/B] 
[COLOR=#000080]=HÜCRE("dosyaadı";A1)[/COLOR]

[B]Sayfa İsmi [/B]
[COLOR=#000080]=PARÇAAL(HÜCRE("dosyaadı";A1);BUL("]";HÜCRE("dosyaadı";A1))+1;UZUNLUK(HÜCRE("dosyaadı";A1))-BUL("]";HÜCRE("dosyaadı";A1)))[/COLOR]

[B]Dosya İsmi[/B]
[COLOR=#000080]=PARÇAAL(HÜCRE("dosyaadı";A1);BUL("[";HÜCRE("dosyaadı";A1))+1;UZUNLUK(HÜCRE("dosyaadı";A1))-BUL("]";HÜCRE("dosyaadı";A1)))[/COLOR]

ktf isterseniz
Kod:
Function sayfaadi()

sayfaadi = ActiveSheet.Name

End Function

Yardımınız için teşekkürler ancak sizin dediğinizi uyguladım sadece aktif sayfa ismini verdi. Ben örnek dosyamı gönderiyorum. Sabitler sayfasına açıklamayı yazdım. Umarım anlaşılabilir. İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba.

Aşağıdaki gibi deneyin.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR](B5-1;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'"&[COLOR="red"]METNEÇEVİR[/COLOR](AY(B5-1);"00")&"-"&[COLOR="Red"]YIL[/COLOR](B5-1)&"'!B:R");2;0);"")
-- İlgili sayfa adının N2 hücresinde olduğunu fark etmemişim, bu durumda aynı formül aşağıdaki gibi yazılabilir.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]DÜŞEYARA[/COLOR](B5-1;;[COLOR="Red"]DOLAYLI[/COLOR]("'"&N2&"'!B:R");2;0);"")

Geri