• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülle bilgi getirme

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar.

Ekte gönderdiğim excel sayfasının ARŞİV sayfasındaki bilgilerin SORGU sayfasında şahsın ismini yazdığımda bu şahsın bütün bilgilerin alt alta gelmesini istiyorum.

Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın kuvari'nin başka bir arkadaşa vermiş olduğu formülü buldum ancak kendi sayfama ayarlayamadım.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(Sayfa1!$B$1:$B$704;TOPLAMA(15;6;(SATIR($1:$704)/(Sayfa1!$A$1:$A$704=$B$3));SATIR(A1)));"")

selam,
eki inceleyiniz
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Sayın sakman26 ilginize ve emeğinize çok teşekkür ederim. Konu çözüldü ancak küçük bir sorum olacak, formül içerisindeki TOPLAMA(15;6; ne anlama geliyor.

=EĞERHATA(İNDİS(ARŞİV!$A$1:$A$1000;TOPLAMA(15;6;(SATIR($1:$1000)/(ARŞİV!$B$1:$B$1000=$G$5));SATIR(A1)));"")

selam,
TOPLAMA işlevi için Excel Yardımı na bakarsanız konuyu daha net anlayabilirsiniz.
Çünkü ilk rakam olan 15 işlev sayısını (19 a kadar işlevden 15.)bu da karşılık olarak KÜÇÜK işlevini göstermektedir. 2. rakam olan 6 sayısı ( 0 dan 7 e kadar olan ) Seçenek değerini gösterir. bu da "Hata değerleri yok sayılır" anlamına gelmektedir.
kolay gelsin..

Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun, formüllerin her ikiside çalışıyor hayırlı geceler.

Geri