• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüldeki sonuç sıkıntısı

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
örnek çalışmada düzenli çalışıyor fakat ama gerçek çalışmada sorun veren formülü düzenlemek istiyorum. Formüle bakıldığında anlaşılacağı gibi. İstenilen sonuç şu şekilde olmalı.
+ ÖNCEKİ BAKİYE
+SATIŞ
-İSKONTO
Sarı renkli sütunda Sonuç Son Tutar olması lazım.
Ancak; Tarih ve Müşteri Kodu aynı ise, sonuç hücresinde, o müşteri kodu ve tarihinden yapılan satış ve iskontoları düşüp sonuçlar gösterilmeli, Fakat veriler çoğaldıkça formül önceki bakiyeyi görmez oluyor ve sonuçlar farazi oluyor. Formüldeki sıkıntı nedir bilmiyorum.
Yardımcı olarabilir misiniz.

Kod:
=EĞER(A3="";"";EĞER(VE(EĞERSAY($C$3:C3;C3)>1;EĞERSAY($A$3:A3;A3)>1);0;ÇOKETOPLA($F:$F;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)+ÇOKETOPLA($L:$L;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)-ÇOKETOPLA($N:$N;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)-ÇOKETOPLA($O:$O;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)))

Ekli dosyalar

selam,
formülünüzdeki
=EĞER(A3="";"";EĞER(VE(EĞERSAY($C$3:C3;C3)>1;EĞERSAY($A$3:A3;A3)>1);0;ÇOKETOPLA($F:$F;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)+ÇOKETOPLA($L:$L;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)-ÇOKETOPLA($N:$N;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)-ÇOKETOPLA($O:$O;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)))

KOYU ve KIRMIZI yazan kısmı,
ÇOKEĞERSAY($C$3:C3;C3;$A$3:A3;A3)>1
olarak değiştirin. Yani
=EĞER(A3="";"";EĞER(ÇOKEĞERSAY($C$3:C3;C3;$A$3:A3;A3)>1;0;ÇOKETOPLA($F:$F;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)+ÇOKETOPLA($L:$L;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)-ÇOKETOPLA($N:$N;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)-ÇOKETOPLA($O:$O;$C:$C;$C3;$A:$A;$A3)))
olacaktır. Deneyin.

Merhaba abim benim ya :)
Çok teşekkür ediyorum.

Geri