• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüldeki #DEĞER Hatası.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Aşağıdaki çarpım formülü ile ilgili hücrelerin çarpımını alacağım, fakat hücrelere gelen veriler formülle geldiğinden #DEĞER hatası alıyorum, farklı bir biçimde yazılması gerekiyor sanırım.

Kod:
=J3*G3

Merhabalar, J3 ve G3 hücrelerindeki formüllerinizi;
Kod:
=EĞERHATA([B][COLOR="Blue"]mevcut formülünüz[/COLOR][/B];0)
şeklinde değiştirdikten sonra DEĞER hatası almazsınız.

Ömer bey g3*j3 boş olduğunda çarpımını almak istediğim yani formülü uyguladığım hücre 0 olarak görünüyor bunu boş olarak sağlayabilir miyiz.
Ayrıca Bu işlemi şu =E3+I3-M3 formül ile de yapmak istedim olmadı.
Yine sonucu 0 ise boş olarak görünecek şekilde nasıl yazabiliriz.

İyi çalışmalar dilerim.

Sayın arkadaşım,
Bu dediğinizi, Excel seçeneklerinden Gelişmiş sekmesinde "Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster" onay kutusunun işaretini kaldırarak yapabilirsiniz

Son düzenleme:
Merhabalar Sayın sensizsoldum, EĞER işlevi içinde YADA işlevini kullanarak yapabilirsiniz.
Şöyle düşünün;
EĞER, G3 0'a eşitse YADA J3 0'a eşit ise boş bırak, değilse G3 ile J3'ü çarp.
Bence 1.166 adet mesajı olan bir üye olduğunuza göre bunu yapabilmeniz beklenir, sanırım yorgunsunuz.
Şayet yapamazsanız yazın, yine bakalım.

Merhaba Ömer Bey,
Üzerimde hayat yorgunluğundan kalan unutkanlık var, elimde değil bazen konuşurken konuşacaklarımı unutuyorum. bazen bir kaç dk içinde yaptıklarımı unutuyorum.

Yorumunuzu yaptığımda sonucu bildireceğim. İyi akşamlar dilerim.

Aşağıdaki formül ile, G3 ve J3 hücrelerinden birisi 0 ya da BOŞ ise BOŞ SONUÇ, değilse bu iki hücrenin çarpımını elde edebilirsiniz.
(YADA formülünün içindeki "" ya da 0 kısımlarını değiştirerek değişiklikleri gözlemleyiniz).

Kod:
=EĞER(YADA(G3=[B][COLOR="Red"]0[/COLOR][/B];J3=[B][COLOR="red"]0[/COLOR][/B];G3=[B][COLOR="red"]""[/COLOR][/B];J3=[COLOR="red"][B]""[/B][/COLOR]);[B][COLOR="Blue"]""[/COLOR][/B];G3*J3)
Formülde YADA fonksiyonunun sonucu doğruysa "" işlemi, değilse G3*J3 işlemi yapılıyor.
Hala bu formülü kendinizin üretebileceğinizi düşünüyorum.
Hayırdır inşallah, bu yaşta (fotoğrafta oldukça genç görünüyorsunuz) hayat yorgunluğu???

Geri