• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formüldeki bir yeri, hücredeki veriyle değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Türkçe
Arkadaşlar merhaba,
Bir formüle girip orda belli bir yeri başka hücredeki bir veriyle değiştiriyorum. Örneğin B5 hücresinde yazan aaa'yı; C5,D5,E5 hücrelerine girerek xxx yazan yerle değiştiriyorum. xxx yerine aaa yazacak veya xxx yerine bbb yazacak. Yaklaşık 500 hücreye bunu yapmam gerekiyor. Başladım ama daha 100e bile gelemedim. Bunun kolay bir yolu var mıdır acaba?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Formülde

"xxx"

yazan bölüme,

$B5 yazarak deneyiniz.

.

Arkadaşlar merhaba,
Bir formüle girip orda belli bir yeri başka hücredeki bir veriyle değiştiriyorum. Örneğin B5 hücresinde yazan aaa'yı; C5,D5,E5 hücrelerine girerek xxx yazan yerle değiştiriyorum. xxx yerine aaa yazacak veya xxx yerine bbb yazacak. Yaklaşık 500 hücreye bunu yapmam gerekiyor. Başladım ama daha 100e bile gelemedim. Bunun kolay bir yolu var mıdır acaba?

Merhaba,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('[BÖLGE, BAYİ, PLASİYER, ÜRÜN BAZINDA SATIŞ ADETLERİ VE TUTARLARI.xls]GENEL'!$C$4:$C$32767=[COLOR="Red"][B]B5[/B][/COLOR])*('[BÖLGE, BAYİ, PLASİYER, ÜRÜN BAZINDA SATIŞ ADETLERİ VE TUTARLARI.xls]GENEL'!$D$4:$D$32767={"G1PR";"PR"})*'[BÖLGE, BAYİ, PLASİYER, ÜRÜN BAZINDA SATIŞ ADETLERİ VE TUTARLARI.xls]GENEL'!$O$4:$O$32767))

"xxx" yazan yerine B5 hücresini yazınız. Bu şekilde istediğiniz olmuyorsa eğer benim aklıma çok daha farklı bir yöntem geliyor.

Sanırım anlatamadım. B5 yazılır evet de yine aynı şey oluyor. sırasıyla B6, B7, B8, ....., B500 yazacağım. Zaten onu yazınca da tek tek yazmış oluyorum. Galiba benim yapmak istediğim şey otomatik yapılmıyor.

Sanırım anlatamadım. B5 yazılır evet de yine aynı şey oluyor. sırasıyla B6, B7, B8, ....., B500 yazacağım. Zaten onu yazınca da tek tek yazmış oluyorum. Galiba benim yapmak istediğim şey otomatik yapılmıyor.

Merhaba,

Sadece tek satırda ki sütunları değiştirdiğinizde diğerleri için formüllü hücreleri tutup aşağıya doğru çekiniz.

Veya siz dosyanızı ekleyiniz ben sizin yerinize düzenleyip tekrar yükleyeyim :)

Merhaba,

Sadece tek satırda ki sütunları değiştirdiğinizde diğerleri için formüllü hücreleri tutup aşağıya doğru çekiniz.

Veya siz dosyanızı ekleyiniz ben sizin yerinize düzenleyip tekrar yükleyeyim :)

Ya arkadaşlar, ben size ne diyeyim. Daha doğrusu kendime ne diyeyim öncelikle. Aşağı sürüklemek diye bir şey var değil mi:))
Çok teşekkür ederim, harikasınız:))

Geri