• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülde #YOK çıkıyor

KULLANDIĞIM FORMÜLDE SONUÇ DEĞER #YOK# OLARAK ÇIKIYOR. BEN BU DEĞER YERİNE "0" (SIFIR) YAZMAM GEREKİYOR. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Sn tiriviri79,

Sorularınızı uygun bölümlerde ve uygun başlıklar halinde sorunuz.

Bu başlık Excel İçin Örnek Uygulamalar ve Linkler bölümünde 108 Soru ve Cevap başlığından ayrılarak Excel'e Yeni Başlayanlar bölümüne yeni bir başlık olarak taşınmıştır.

Hata veren formüllerde 0 vermesi için fonksiyonunuzu şu şekilde yazabilirsiniz.

=EĞER(EHATA(Formül);0;Formül)

0 değil de boş kalmasını isterseniz, 0 yerine "" yazın.

=EĞER(EHATA(Formül);"";Formül)

Yukarıdaki formülü aşağıdakine göre denedim ama formül hata veriyor, acaba atladığım bir yer mi var??

=DÜŞEYARA(P51,BTV!$I$50:$O$247,5,0)

=EĞER(EHATA(DÜŞEYARA(P51,BTV!$I$50:$O$247,5,0));0;DÜŞEYARA(P51,BTV!$I$50:$O$247,5,0))

=DÜŞEYARA(P51;BTV!$I$50:$O$247;5;0)

=EĞER(EHATA(DÜŞEYARA(P51;BTV!$I$50:$O$247;5;0));0;DÜŞEYARA(P51;BTV!$I$50:$O$247;5;,0)))

fo0rmülü bçyle düzeltin yani , yerine ;

Maalesef; zaten düşeyara formülünde bir hata yok ama formülü eğer'in içine koyunca hata veriyor.

ehata yerine ehatalıysa yazın

AS3434' Alıntı:
=DÜŞEYARA(P51;BTV!$I$50:$O$247;5;0)

=EĞER(EHATA(DÜŞEYARA(P51;BTV!$I$50:$O$247;5;0));0;DÜŞEYARA(P51;BTV!$I$50:$O$247;5;,0)))

fo0rmülü bçyle düzeltin yani , yerine ;

ben en sondaki virgülü silmemişim ;, olmuş :)

Sorun virgülden kaynaklı değilmiş, sıfırdan yaptım aşağıdaki kod çalıştı. Yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler...

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(P54,BTV!$I$50:$O$65,5,0)),0,(DÜŞEYARA(P54,BTV!$I$50:$O$65,5,0)))

SOrununuzun çözüldüğüne sevindim. Ama yukarıya yazmış olduğunuz formülle nasıl çözdünüz merak ediyorum. :?
Sevgilerle

Sn kasif2 Düşeyara fonksiyonunu "Virgül" ile nasıl çalıştırdınız ben de merak ettim. Ama yukarıda eklediğiniz dosyaya baktığımda virgül değil de noktalı virgül ile yazdığınız görülüyor. Dosyada noktalı virgül, foruma kopyalarken virgül. Buna bir anlam veremedim. Dosyanızın resmi aşağıda.

Bu virgül, noktalı virgül sanırım formül yaratırken otomatik olarak kendiliğinden değişti, çünkü ben herhangi bir şey yapmadım.

Dosya ektedir...

Bilgisayardaki veya office programındaki farklı ayarlardan kaynaklanıyor sanırım. "Paradigma" meselesi yani.

Evet, zaten noktalı virgül ile hata veriyor, yukarıda yaşadığım problemdeki noktalı virgül, virgül olunca hata düzeldi...

Geri