• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülde tarih hatası

iyi akşamlar
ekteki excel sayfasında verdiğim tarihi metneçevir ile metin halinde yazdırmak istiyorum ama bir yerde hata var bulamıyorum. üstadlarım lütfen yardım edermisiniz.

Ekli dosyalar

Formülünüz:
İngilizce:
Kod:
=TEXT(A1;"gg.aa.yyyy  ")&" ile "&TEXT(EDATE($A$1;1)-1;"gg.aa.yyy")&"Tarihleri arasında keşif ve icra işlemleri için gidilen günler ve toplam dosya sayıları yukarıda gösterildiği gibidir"

Türkçe:
Kod:
=METNEÇEVİR(A1;"gg.aa.yyyy  ")&" ile "&METNEÇEVİR(SERİTARİH($A$1;1)-1;"gg.aa.yyy")&"Tarihleri arasında keşif ve icra işlemleri için gidilen günler ve toplam dosya sayıları yukarıda gösterildiği gibidir"

şeklinde olursa çözülür.

Ayrıca;
Kod:
=TEXT(A1;"gg.aa.yyyy")&" ile "&TEXT(EOMONTH($A$1;0);"gg.aa.yyy")&"  Tarihleri arasında keşif ve icra işlemleri için gidilen günler ve toplam dosya sayıları yukarıda gösterildiği gibidir"

Kod:
=METNEÇEVİR(A1;"gg.aa.yyyy")&" ile "&METNEÇEVİR(SERİAY($A$1;0);"gg.aa.yyy")&"  Tarihleri arasında keşif ve icra işlemleri için gidilen günler ve toplam dosya sayıları yukarıda gösterildiği gibidir"

şeklinde de kullanabilirsiniz.

turist arkadaşım verdiğiniz formülü aynı şekliyle kopyala yapıştır yaptım ama maalesef olmadı. tarih formatı yanlış galiba ama bir türlü çezemedim.

üstadlarım muhtemelen bu konu size çok mu basit geldi yoksa sayın turist dışında cevap yok nedense

Siz tam olarak ne yazdırmak istiyorsunuz? Onu yazarmısınız?

iyi çalışmalar
1. mesajda eklediğim Kitap1 çalışma sayfasında A1 hücresine yazdığım tarihi değiştirdiğimde evdeki ofis 2003 te formül bozulup hata veriyor işyerindeki ofis 2003 te ise bozulmuyor bunu farkettim ama sorunu bulamadım.

Geri