• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Formülde düzenleme yapılması

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - Türkçe)
"Prs.Liste" sayfasından "Kardo Mevcut" ve "İCMAL" sayfasına =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A4)*(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=F$2))) formülü ile veri toplatarak getirtiyorum. Ancak "Prs.Liste" sayfasına konulan verilerde üçüncü kelime yarım konuyor, ben o kelimeleri her seferinde tek tek tam yazıyorum. Bunun için ilk iki kelimeyi arattırmak istiyorum.

Yani, Bu formülün =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A5)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=F$2))) ile bu formüle =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A7)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=C$5))) ilk iki kelimeyi arattırılacak durumda düzenlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır.

Merhaba
İlk 10 karakterin eşleşmesine göre hesaplayabilirsiniz.
soldan(Prs.Liste!$E$2:$E$5000;10)=$A7

formül buna uyarlıyamıyorum. sizin düzenlemeniz mümkün mü.
=TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A5)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=F$2))) ile bu formüle =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A7)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=C$5)))

formül buna uyarlıyamıyorum. sizin düzenlemeniz mümkün mü.
=TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A5)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=F$2))) ile bu formüle =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A7)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=C$5)))
Merhaba
Ezbere yazılacak formül yine istediğiniz gibi olmayabilir.
Örnek dosya ekleyiniz.

Bu siteye dosya nereden ekleniyor bilmiyorum. E-pozta verirseniz oraya yollarım.

Altın üye olmayanlar direkt dosya ekleyemiyor.
Ancak dosyanızı harici paylaşım sitelerine yükleyip link paylaşabilirsiniz.

dosya.co
upload.com
wetransfer
drive
vb....

Dosyanızı yüklediğiniz sitede oluşturulan erişim ya da paylaşım linkini kopyalayıp bu editörün hemen üst orta kısmında bulunan simgelerde ataç(link) simgesine (sol baştan 9.simge) tıklayıp yapabilirsiniz.

Geri