- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office LTSC Professional Plus 2024
Otomotiv üreticileri için plastik parçalar üreten bir firmada çalışıyorum ve stok programı olarak "LOGO GO" kullanmaktayız. Siparişler müşterilerden haftalık olarak ve aynı zamanda 3 hafta öngörülü olarak gelmekte. Birkaç excel dosyası ile siparişleri ve planlamayı düzenli şekilde gerçekleştirmeyi başardığımızı söyleyebilirim. Ancak verilen siparişlerin ne kadarının karşılandığını yani sevkiyat performansımızın ne durumda olduğunu görebilmemiz ve dahası verilerin daha doğru kullanılması için gelen siparişlerin LOGO'ya girilmesine karar verdik. Bir SQL sorgusu ile açık olan siparişlerdeki gerekli bilgileri excel'e aktarıyorum. İşte sorun da burada başlıyor.
Logo'ya sipariş girişi yapan kullanıcı ile üretimde planlama yapan kişiler farklı ve çok da iyi excel kullanıcıları olmadığı için, ekteki dosyada "J, K ve L" sütunundaki formüllerin bozulacağından eminim. Bu formülleri incelediğinizde, "http://www.excel.web.tr/f47/mukerrer-kayytlar-ve-kar-ylyklary-t79827.html" sayfasındaki dosyalardan devşirilme olduğunu anlayacaksınız. Bu işlemleri formüller yerine bir makro ile yapmanın yolu var mıdır?
Mutlaka vardır diye düşünüyor ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Dosya üzerinde anlaşılmayan noktalar olduğu taktirde daha fazla açıklama yapabilirim.
Logo'ya sipariş girişi yapan kullanıcı ile üretimde planlama yapan kişiler farklı ve çok da iyi excel kullanıcıları olmadığı için, ekteki dosyada "J, K ve L" sütunundaki formüllerin bozulacağından eminim. Bu formülleri incelediğinizde, "http://www.excel.web.tr/f47/mukerrer-kayytlar-ve-kar-ylyklary-t79827.html" sayfasındaki dosyalardan devşirilme olduğunu anlayacaksınız. Bu işlemleri formüller yerine bir makro ile yapmanın yolu var mıdır?
Mutlaka vardır diye düşünüyor ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Dosya üzerinde anlaşılmayan noktalar olduğu taktirde daha fazla açıklama yapabilirim.