• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül ve sayfa gizleme

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
arkadaşlar tekrar merhaba..
excelde yaptığım dosyalardaki formülleri gizleyen ve şifre girilmedikçe bu formüllerin görünmesini engelleyen formül ya da yol var mı??
ayrıca;çalışma kitabı içindeki bir dayfayı gizliuorum..fakat açarken şifre sormasını istiyorum..bunun yöntemi nedir???
şimdiden teşekkürler

Araçlar-koruma- sayfakoru-kilitli hücreleri seç teki işareti kaldır- şifre gir-tamam..

örnek bir calışma ekliyorum belki işinize yarar şifreli giriş ekledim sayfaları gizleyip kapatıyorsunuz. Makrolar etkinleştirilmezse sayfayı açsada verileri göremiyor. Etkinleştirilirse şifreli giriş yapılması lazım.
Kullanıcı: Fedeal
şifre: 1

Ekli dosyalar

fedeal kardeş..
emeğine,ilgine sonsuz teşekkürler..
ama benim amacım bu değil..
yaptığım programı 3 kişi kullanıyor..benim amacım bu programdaki formülleri ve veri sayfası olarak hazırladığım sayfayı gizlemek, ben şifre girmeden başkalarının bu gizlediğim formül ve sayfayı açmasını engellemek..şöyle anlatayım :
sayfa 1'de bütün illerin ankaraya olan mesafesini tek tek girdim.
sayfa2 de ise formül kullanarak bazı işlemler yaptım..
amacım şu :
sayfa1'i gizlemek..(bunu yapıyorum...sayfa sekmesindeki "gizle" üzerüne tıkladım mı sayfa gizleniyor,"aç" dedim mi açılıyor..bunu açarken bana şifre sormasını istiyorum.sayfa 2'te yazdığım formülleri de gizşemek ve gizliliğini kaldırırken bana şifre sormasını sağlamak istiyorum..
tekrar teşekkürler

Merhaba,

Araçlar / Koruma / Çalışma Kitabını Koru.. uygularsanız istediğiniz olur..

.

Gizlenen sayfaların nasıl şifreyle gösterilebilir olacağını bilmiyorum ama formüller için yöntem şu:
1-Tüm hücreleri veya istersen sadece göstermek istemediğin formüllü hücreleri seç
2-Hücreleri biçimlendir menüsüne gir oradan ensondaki koruma sekmesindeki gizli checkbox ı işaretli duruma getir. (Bu ordaki formüllerin gizlenmesini sağlayacaktır tabi 3.adımı uyguladıktan sonra.)
3-Araçlar menüsünden korumaya gir, sayfayı koru de. İşte orda şifre alanı var, orada bir şifre belirle ve aşağıdaki checkboxlarla kullanıcının yapmasını istediğin veya istemediğin uygulamaları seçebilirsin. Tamam dedikten sonra formüllerin gizlenecek ve sayfa koruması senin belirlediğin şifreyle açılmadıkça kimse göremeyecektir.

arkadaşlar..işlerimin yoğunluğu nedeniyle programla ilgilenemedim..bugün dediklerinizi yaptım..tamam..sayfa kilitleniyor ve formüller gizleniyor ama sayfaya birşey yazılamıyor ki?? benim isteğim sadece formüller gizlensin...

slm formülleriniz belli sütundaysa sadece o sütunu koruma altına alabilirsiniz böylece sadece formüllü hücreler görünmez.(zaten formüllü hücreler sizden hariç niye degiştirilsin?) bunun için sütunlardan(asütununu başlıgı üzerinde soltıkla cekerek) sayfanın tamamını secin sonra sag tıklayıp hücreleri biçimlendir-koruma seceneginden kitli ve gizliyi işaretsiz konuma getirin tamamı tıklayın ardından formül sütunları-hücrelerini ctrl(devamlı basılıtutun) +mausla sol tıklayarak secin sütun ve hücreler maviyken(seciliyken) sag tıklayın hücreleri biçimlendir-koruma gizliyi secin (korumayıda secerseniz formüllü hücreler bozulmaz ve degiştirilemez.) sonra araçlar-koruma -sayfayı koru- istege baglı formül girin. sadece formüllü hücreler gizlenip korundu. umarım istediginiz budur. iyi calışmalar.

Formüllü hücrelerdeki formüllerin gizlenmesi ve formüllerin gizlenmesi ile ilgili insan bazen karıştırabiliyor. Aşağıdaki video'yu incelerseniz formül atlamamış olursunuz.

Ekli dosyalar

fedeal kardeş..
emeğine,ilgine sonsuz teşekkürler..
ama benim amacım bu değil..
yaptığım programı 3 kişi kullanıyor..benim amacım bu programdaki formülleri ve veri sayfası olarak hazırladığım sayfayı gizlemek, ben şifre girmeden başkalarının bu gizlediğim formül ve sayfayı açmasını engellemek..şöyle anlatayım :
sayfa 1'de bütün illerin ankaraya olan mesafesini tek tek girdim.
sayfa2 de ise formül kullanarak bazı işlemler yaptım..
amacım şu :
sayfa1'i gizlemek..(bunu yapıyorum...sayfa sekmesindeki "gizle" üzerüne tıkladım mı sayfa gizleniyor,"aç" dedim mi açılıyor..bunu açarken bana şifre sormasını istiyorum.sayfa 2'te yazdığım formülleri de gizşemek ve gizliliğini kaldırırken bana şifre sormasını sağlamak istiyorum..
tekrar teşekkürler

bu programı 3 (ÜÇ) kişi kullanıyoruz...ben diğer arkadaşlarımın benim yazdığım formülleri görmemesini istiyorum....

neyse....vazgeçtim....galiba anlatamayacağım

Örnek dosyayı inceler misiniz? Sayfa gizleme ile ilgili...
Makro ile sayfayı gizliyorsunuz. Açmak isteyince şifre sorgusu geliyor.

Ekli dosyalar

slm formülleriniz belli sütundaysa sadece o sütunu koruma altına alabilirsiniz böylece sadece formüllü hücreler görünmez.(zaten formüllü hücreler sizden hariç niye degiştirilsin?) bunun için sütunlardan(asütununu başlıgı üzerinde soltıkla cekerek) sayfanın tamamını secin sonra sag tıklayıp hücreleri biçimlendir-koruma seceneginden kitli ve gizliyi işaretsiz konuma getirin tamamı tıklayın ardından formül sütunları-hücrelerini ctrl(devamlı basılıtutun) +mausla sol tıklayarak secin sütun ve hücreler maviyken(seciliyken) sag tıklayın hücreleri biçimlendir-koruma gizliyi secin (korumayıda secerseniz formüllü hücreler bozulmaz ve degiştirilemez.) sonra araçlar-koruma -sayfayı koru- istege baglı formül girin. sadece formüllü hücreler gizlenip korundu. umarım istediginiz budur. iyi calışmalar.

Yukarıdaki durumda süz çalışmıyor..Bunun için bir öneriniz var mı?

Geri