• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül Uygulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan baba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Arkadaşlar Merhaba;
Ekte göndermiş olduğum Çalışmada Sayfalarda verileri Tarihlerine ve kodlarına göre toplayarak gelmesini sağlamak.

Konuya biraz değineyim;

Sayfa1 de G ve H Sutunundaki İşin Adı ve Kodu olan işlemler var. Sayfa2 de de bulunmaktadır. Bu kodu bulunan yerdeki Ödeme Tarihi hangi Aya ait se O ayın sutununa Sayfa1 deki F Sutunun toplayarak gelmesini sağlamaktır. Amaçım.
Bana Yardımcı olacak Arkadaşlar şimdide teşekkürler ederim.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Sayfa1 deki F sütunun o aya kadar toplatmamızın mantığı nedir?

O aya kadar yapılacak toplam ödemeyi mi bulmaya çalışıyorsunuz? Yanlış yapmamamk için sorma gereği duydum.

Sayfa1 deki F sütunun o aya kadar toplatmamızın mantığı nedir?

O aya kadar yapılacak toplam ödemeyi mi bulmaya çalışıyorsunuz? Yanlış yapmamamk için sorma gereği duydum.

Evet O Aya kadar olanların toplamlarını istiyorum. Yani Hangi ay içerisinde Ödeme Yapmışlarsa, hangi Kodu harcaması ise O aya ait yere gelmesidir.

Saygılarımla.

Çalışmanızı yapmıştım. Fakat formülü sağa sola kaydırma noktasını halledememiştim. Ardından çalışmayı kaydetmeden bilgisayarımda bırakmıştım ve bir kazaya kurban giderek silindi :D Tekrar yapmaya çalışacağım.

Sayfa 2 de D2 hücresini yapıştırıp aşağı ve sağa doldurunuz.

=EĞER(AY(DÜŞEYARA($C2;Sayfa1!$H:$I;2;0))=SÜTUN(D1)-3;TOPLA(DOLAYLI("Sayfa1!F2:"&"F"&KAÇINCI($C2;Sayfa1!$H:$H;0)));"")

Dediğim gibi önceden yaptığım çalışma silindi bunu hızlıca yaptım. Kısa bi kontrol yaptığımda hata göremedim. Ama dikkatli olmanızı öneririm. Sorun olursa bildiriniz. Çözmeye çalışırım.

Sayfa 2 de D2 hücresini yapıştırıp aşağı ve sağa doldurunuz.

=EĞER(AY(DÜŞEYARA($C2;Sayfa1!$H:$I;2;0))=SÜTUN(D1)-3;TOPLA(DOLAYLI("Sayfa1!F2:"&"F"&KAÇINCI($C2;Sayfa1!$H:$H;0)));"")

Dediğim gibi önceden yaptığım çalışma silindi bunu hızlıca yaptım. Kısa bi kontrol yaptığımda hata göremedim. Ama dikkatli olmanızı öneririm. Sorun olursa bildiriniz. Çözmeye çalışırım.

Merhaba Mehmet Ali Bey;
Yapmış olduğunuz Çalışmayı Yarın işyerinde deneyeceğim.
Saygılarımla.

Mehmet Ali Bey Merhaba;
Ekte göndermiş olduğum çalışmada sizin yapmış olduğunuz Formül uyguladım. Lakin Ekte gibi hata veriyor.
Saygılarımla. Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

Sizin gönderdiğiniz ekteki formülde kırmızı ile işaretlenen bölüm hatalı.

EĞER(AY(DÜŞEYARA($C2;Sayfa1!$H:$I;2;0))=SÜTUN(D1)-3;TOPLA(DOLAYLI("Sayfa1!F2:"&"F"&KAÇINCI($C2;Sayfa '1'!$H:$H;0)));"")

Formülü tekrar deneyiniz. kopyala yapıştır kaynaklı hata verebilir. Çünkü formül ikinci satıra geçtiği için boşluk giriyor araya. Buradaki boşluğu siliniz.

Bakalım Nasıl Olacak? Dediğiniz yapayıp.
Baktım Aynı Hattayı veriyor.
#AD? şeklinde

Çalışmayı Tekrar Siz düzenleyin.
Saygılarımla.

Benim gönderdiğim dosyada değişiklik yapmadınız umarım. Formüller bende çalışıyor.Sizde çalışmama sebebi başka birşey o zaman.

Aklıma herhangi bir sebep gelmiyor.

Not: Formülü iş yerindeki bilgisayarda yazmıştım. Evdeki bilgisayarda da buradan indirip açtım. Formül çalışıyor.

Formülde aradaki gereksiz boşluğu ve Sayfa 1 yazan yerin sağ ve solundaki ' işaretini sildikten sonra deneyip dosyayı bana gönderir misiniz?

tşkler ederim ....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri