• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül sonucu bulunan değerin hücre referansı

Merhaba arkadaşlar,

Belki çok basit olacak ama bir türlü üstesinden gelemedim. Formül kullanarak bir değer buldum. Bulduğum bu değerin hücre referansını nasıl öğreneceğim? Örnek vermem gerekirse Vlookup formülünü kullanarak başka bir çalışma sayfasındaki bir değeri buldurdum. Buldurduğum bu değer "50" olsun ve yeri de "Mart!C1" hücresinde olsun. Ben diğer çalışma sayfasında "50" değerini bulduğum hücrenin referansını yani "Mart!c1" i görmek istiyorum. Eminim bununla ilgili çok basit bir formül vardır, ancak ben bir türlü çözemedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sayın As3434,

İlginiz için teşekkür ederim. Ancak ilgili linkteki verileri nasıl kullanacağımı çözemedim. Eklediğim dosyadan ne yapmak istediğimi sanırım daha rahat anlatabilirim. Birinci çalışma sayfasında departman bazında bütçelenen ve gerçekleşen personel sayıları mevcut. Benim istediğim; ikinci çalışma sayfasında bunun bir özetini oluşturmak. Birinci çalışma sayfasında bulunan Actual(gerçekleşen) personel sayıları kısmına vlookup formülü ile ulaşabiliyorum. Hemen altında yer alan budget(bütçelenen) eleman sayısını ise nasıl formüle edeceğimi çözemiyorum. Birinci çalışma sayfasındaki birleştirilmiş hücrelerden kaynaklanıyor bu sorun biliyorum. Ancak birleştirilmiş hücreleri çözmek yerine alternatif bir çözüm arıyorum. Umarım karışık olmamıştır.

Ekli dosyalar

Sayın gencdogan

Sheet1 de D3 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve çekerek aşağıya doğru kopyalayın.

.

Kod:
=İNDİS(mar!$A$1:$AG$130;KAÇINCI($C$1;mar!$A$4:$A$130;0)+4;KAÇINCI(A3;mar!$A$1:$AG$1;0))

.

İşte budur.

Çok teşekkür ederim sayın As3434. Nasıl yaptığınızı inceleyeceğim. Ellerinize sağlık.

Geri