• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül oluşturmak istiyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sly03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, 2010, 2013
Türkçe
Merhaba dostlar, siteye yeni üye oldum ve açıkcası Excel programı hakkında bilgim az seviyededir. Bir tablo oluşturmaya çalışıyorum fakat formül yazamıyorum.

Bana yardımcı olabilecek Excell 2007 ve 2010 programı konusunda bilgisi iyi olan arkadaş varsa benimle irtibata geçebilir mi?

https://drive.google.com/drive/folders/1EvtsGQne9mkgH4TS9W7Wxenx5e8VD5uA

https://drive.google.com/drive/folders/1EvtsGQne9mkgH4TS9W7Wxenx5e8VD5uA

Son düzenleme:
Merhaba, foruma hoş geldiniz.

Örnek dosyanızı imzamda belirttiğim gibi dosya yükleme sitelerinden birine (google drive, dosya.tc vs) yükleyip linkini burada paylaşabilirsiniz.

Konu başlığınızı forum kuralları açısından sorunuzu özetleyecek şekilde değiştirmeniz iyi olur.

Dosya yükleme

Yusuf bey yükledim, olmuş mu ?

Teşekkür ederim Hüseyin bey, akşam evde inceleyeceğim.
Bu arada kimseye yük olmamak adına sormak istiyorum.
Excel, Makro ve VBA programlarını sıfırdan öğrenmek istiyorum. Bilgim çok az, bana yol gösterirmisiniz. Kitap mı, CD mi, netteki eğitim videoları mı?
En basit tabloyu yapamıyorm, en basit makroyu çalıştıramıyorum.
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

Bence önce istek ve merak gerek. Ben yıllardır bu formdan çok şeyler öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum. Size hazırladığım tarih formülünü bile hemen forumdan bulup uyguladım. Siz de buradan çok şeyler öğrenebilirsiniz bence. Buradan kurallara uygun sorduktan sonra her sorunuza cevap veren mutlaka çıkar. Sormaktan Çekinmeyin. Tabii ki değişik kaynaklardan da yararlanmakta fayda vardır. Kolay gelsin

Sizin dosyanıza erişemedim maalesef. Sayın hüseyinvurkan'ın paylaştığı dosyada yaptığım incelemede emsal tarihlerinin yanlış belirlendiğini gördüm. Sanıyorum bu dosyayı memuriyette intibak işlemleri için kullanacaksınız. Dosyada emsalin lise için 30/06, önlisans ve lisans için 31/07 olduğu belirtilmiş (ki doğrusu da bu zaten). Buna göre formüllerin baz olarak ortaokul mezuniyet tarihini değil bu ay ve günü alması gerekir.

Bu durumda F2 hücresinde:

Kod:
=TARİH(YIL(B2)+3;6;30)

G2 hücresinde:

Kod:
=TARİH(YIL(F2)+2;7;31)

ve H2 hücresinde:

Kod:
=TARİH(YIL(F2)+4;7;31)

Formüllerini kullanmalısınız.

Ayrıca malumunuzdur lise ve ortaokul süreleri son yıllarda değiştirildi. Ortaokul önemli değil ancak liseler 4 yıl oldu. Bu nedenle liselerin normal öğrenim süresi 4 yıl iken liseden mezun olan bir kişinin emsali 3 yıl sonra değil 4 yıl sonradır. Buna da dikkat edilmesi gerekir.

Yine kişinin memuriyete girişten önce hangi düzeyden mezun olduğu da bu hesaplamada önemlidir.

Geri