• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül Neden Çalışmıyor...

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Günaydın,

IIf([Egitim_Bitis_Tarihi]>Date()-175;[Egitim_Bitis_Tarihi]<Date());"Egitim Tarihi Geçti";"INVALIDE")

Bu formül neden çalışmıyor acaba. Virgül hatası yazıyor.
Yardım edermisiniz.
Teşekkürler,

IIf([Egitim_Bitis_Tarihi]>Date()-175 or [Egitim_Bitis_Tarihi]<Date();"Egitim Tarihi Geçti";"INVALIDE")

Son düzenleme:
Merhaba,

Şimdi de girdiğiniz deyimin içinde yanlış sayıda değişken içeren bir işlev var. hata mesajı veriyor.

.

Formül IIf ile değil If ile başlayacak. ama formül dizilişiniz hatalı.

IIf([Egitim_Bitis_Tarihi]>Date()-175;[Egitim_Bitis_Tarihi]<Date());"Egitim Tarihi Geçti";"INVALIDE")

Egitim_Bitis_Tarihi]>Date()-175 denkliği sağlanınca ne olacak

Egitim_Bitis_Tarihi]<Date()denkliği sağlanınca ne olacak.

Hr halde şöyle birşey istiyorsunuz.

Kod:
=If([Egitim_Bitis_Tarihi]>Date()-175;"Egitim Tarihi Geçti";If([Egitim_Bitis_Tarihi]<Date();"INVALIDE";""))

Not. Özür Olsun Access sorusuymuş. Yukarıda yazdıklarımı dikkate almayın. Access komutlarını bilmiyorum sizi yanlış yönlendirmeyeyim.

Son düzenleme:
IIf([Egitim_Bitis_Tarihi]>Date()-175 or [Egitim_Bitis_Tarihi]<Date();"Egitim Tarihi Geçti";"INVALIDE")

sorguda;
iif(uygulama nedeni =<>;doru ise bunu döndür ; değilse bunu döndür )

Merhaba,

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Fakat nformül çalışmadı. Tam olarak yapmak istediğim;

Egitim_Bitis_Tarihi, bugünkü tarih ile 1 yıl öncesi arasında ise Eğitim Tarihi Geçti, 1 Yılki tarih den de önce ise INVALIDE yazması. Yani IIf formülü içinde arasında ise yazmak istiyorum.

Teşekkürler,

şimdi anlaşıldı yaşaramca :)

Kod:
 IIf([Egitim_Bitis_Tarihi]>DateAdd("yyyy";-1;Date()) And [Egitim_Bitis_Tarihi]<Date();"Eğitim Tarihi Geçti";"invalid")

iyi çalışmalar..

Geri