• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül kullanarak benzersiz veri listesi oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2007 / TR
Herkese merhaba,

Bu konu başlığı ile uzun bir araştırma yaptım. Bazı örnekler ve çözümler buldum fakat istediğim şeyi sağlayamıyorlar. Bende bu soruyu kendim yayınlamaya karar verdim.

Ekteki örnek dosyada 4 farklı tablo yer alıyor. Dosyanın bendeki geniş versiyon asılında, 1 ve 2 nolu tablolar formülle başka yerlerden en fazla 10 ar satırlık veri alıyor. Ya 1 nolu tabloya veri aktarımı yapılıyor yada 2 ye. Yani birinde veri varsa diğerinde olmuyor.

3 nolu tablo 1 ve 2 deki verilerin alt alta sıralanması için oluşturuldu.

Yapmak istediğim şey, her değişiklik durumunda otomatik olarak kendini güncelleyecek şekilde, 3 nolu tablodaki verilerin SÜZ tablosunda formülle ( eğer bu mümkün değilse makro yardımı ile ) aktarımını sağlamak.

Başka bir sayfa SÜZ tablosundaki 10 veriyi dikkate alarak işlemler gerçekleştiriyor. Bu yüzden örneğin, 2 tablosunda 5 adet veri mevcutsa, bu 5 veri I3 den başlayarak I7 ye kadar aralarında boşluk yada hata satırları vermeden sıralanmalı. Bu örnekte I8 ve I12 arası ise tamamen boş kalmalı.

Bunun nasıl yapacağımı açıklarsanız sevinirim.

Görüşmek üzere ...

Ekli dosyalar

İnceledim, bravo, harika görünüyor. Aynı zamanda tahmin ettiğimden de karmaşık bir formüle ihtiyaç olduğunu da fark ettim.

Bunu kendi çalışma sayfama uyarlamayı deneyeceğim. Indis ve Mak formüllerini kullanmayı bilmiyorum. Eğer uyarlamayı başaramazsam senden bir kez daha yardım isteyebilirim.

Çok teşekkürler, bolca saygılar...

Uyarlamayı başardım, çok da güzel oldu. :)

Bir konuda daha yardıma ihtiyacım var. Bu oluşturduğumuz veriler başka bir sayfada 10 satırlık bir tablonun bir sütununa kopyalanıyor. Tabi ki bu tabloda her zaman 10 veri mevcut olmayacak. Eğer bir yolu varsa, tablonun sadece veri olan satırları otomatik süzmesini sağlamak istiyorum. Eğer 5 veri varsa tablonun 5 satırdan, 8 veri varsa 8 satırdan oluşmasını sağlayabilir miyiz?

Merhaba;
Son tabloda zaten olan verilerin getirildiği olmayan için boş değer atandığı bir formül mevcut.
İstediğiniz formülden arındırılmış sonuç ise;
excelin araçlar>makro>yeni makro kaydet sekmesi ile makro oluşturabilirsiniz. (makro kaydını başlattıktan sonra yaptığınız her işlem makro koduna dönüşür)
kaydı başlattıktan sonra yapmanız gereken ;
en son tabloyu seçin
kopyalayın
sağ taraftaki boş bir sütunda istediğiniz hücreyi seçin
düzen>özel yapıştır sekmesinde değerleri işaretleyip tamama basın
kaydı durdurun.
tabloda bir düğme oluşturarak bu düğmeye yaptığınız makroyu atayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sence bunu düğmesizleştirebilir miyiz, mümkün mü? Düğmeye bastığımızda olan şey, veriler her güncellendiğinde kendiliğinden olabilir mi?

Böyle değil sanırım. Veya böyle ama benim jeton düşmedi, ara sıra oluyor böyle :)

Aslında en uygunu bunu dosya içinde tarif etmek olacak sanırım. Senin ilk mükemmel çalışmanın yanına - o tam istediğim şeydi :) - bir sayfa daha ekledim. O sayfada bir tablo var. Etrafına da bir iki detaylı açıklama kutucuğu yerleştirdim.

Aslında sen bana asıl ihtiyacım olan çözümü çoktan verdin ama ben işi biraz dataylandırıyorum işte.

Bu kadar zaman ayırdığın ve ilgilendiğin için çok teşekkürler.

Görüşmek üzere...

Ekli dosyalar

Merhaba;
İlk örnek uygulamaya küçük bir "varsa-yoksa" mukayesesi ile çekilen veri sizin işinizi görür.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Maalesef bu da değil. :) Tabloda C sütununda veri yoksa satırı kapamasını, varsa açmasını sağlamaya çalışıyorum.

Geri