• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül ile ilgili destek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Merhaba,
verilerin satır ve sutunlarda karışık halde bulunduğu bir sayfayı, başka bir sayfada düzenli hale getirmek istiyorum. bunun için bir formül ayarlayamadım, şöyle özetleyecek olursam:

=Zone1234!B515

Yukarıda yazan formülü alt satırlara doğru çektiğimde sonda yazan B515,
B516,B517 olarak değide B530, B545 olarak değişsin yani aralarda 15 satır atlayarak değerleri alsın istiyorum.

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

Merhaba.

Aşağıdaki gibi sonuç alabilirsiniz.

İlk hücreye uygulayın aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]KAYDIR[/COLOR](Zone1234!$B$[B][COLOR="Red"]1[/COLOR][/B];SATIR(A1)*15[B][COLOR="red"]+499[/COLOR][/B];0)
veya
=[COLOR="Red"]KAYDIR[/COLOR](Zone1234!$B$[B][COLOR="red"]500[/COLOR][/B];SATIR(A1)*15;0)

Merhaba.

Aşağıdaki gibi sonuç alabilirsiniz.

İlk hücreye uygulayın aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]KAYDIR[/COLOR](Zone1234!$B$[B][COLOR="Red"]1[/COLOR][/B];SATIR(A1)*15[B][COLOR="red"]+499[/COLOR][/B];0)
veya
=[COLOR="Red"]KAYDIR[/COLOR](Zone1234!$B$[B][COLOR="red"]500[/COLOR][/B];SATIR(A1)*15;0)

hocam ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

yapmak istediğimi size biraz daha açıklamaya çalışayım.

Örneğin; shielD isimli sayfayanın A7 hücresine, zone1234 sayfasındaki B5 hücresinin değerini göstermek istiyorum.
Daha sonra shielD sayfasının A8 hücresinde, zone1234 sayfasındaki B20 değeri gelsin,
shielD sayfasının A9 hücresine, zone 1234 sayfasındaki B35 değeri gelsin istiyorum.

zone1234 sayfasındaki her 15 satırdaki bir değeri shielD sayfasında alt alta getirecek bir formüle ihtiyacım var.

verdiğiniz formül bu ihtiyacı karşılar değil mi?

Sn Ömer BARAN üstadım bağlı değil galiba A7 hücresine kopyala aşağı çek.B değiştirirsen değiştirdiğin sütunu alır 5 ten başlar 15 artar.
Kod:
=DOLAYLI("Zone1234!"&"B"&SATIR($A1)*15-10)

Olayı önceki cevabımda verdiğim ilk formül üzerinden açıklamaya çalışayım.

=KAYDIR(Zone1234!$B$1;SATIR(A1)*15+499;0)

Formülün ilk uygulandığı hücrenin hangi hücre olduğunun bir önemi yok
.

Verdiğim ilk formüldeki 499 (c diyelim) sayısı şöyle bulunuyor.

a = alınacak ilk hücrenin satır numarası => 515
b = ritim => 15
c = a - b - 1 => 499

Sondaki -1, kullandığım işlev KAYDIR işlevi olduğu için var.

Sonuçta örneğin formülü ilk kez shielD sayfasındaki herhangi bir hücreye uygularsanız,
formülün SATIR(A1)*15+499 kısmı 514 değerini verir ve KAYDIR işlevinde kaydırılacak hücre olarak
zone1234 sayfası $B$1 hücresi olduğuna göre B1 hücresinden 514 satır aşağı kayıldığında varılacak hücre B515 hücresi oluyor.

Böylece formülü uyguladığınız A7 hücresine zone1234 sayfası B515'deki değer geliyor.
Formül aşağı doğru kopyalandığında (A8 hücresinde) kayılacak satır sayısı (yukarıda mavi renklendirdiğim kısım dolayısıyla)
529 bulunuyor ve dolayısıyla da B1 hücresinden 529 hücre aşağısı B530 oluyor.
İşlem bu şekilde devam ediyor.

Son mesajınızda belirttiğiniz gibi alınacak ilk veri 5'inci satırda ise;
499 sayısı yerine yazılacak sayı c=5-15-1=> -11 olur ve formülün ilgili kısmına SATIR(A1)*15-11 yazınca istediğiniz gerçekleşir.

Halledemezseniz; yapılacak işlemi bir metin kutusu içerisinde açıklayıp olması gereken sonuçların birkaç tanesini elle yazarak
bir örnek belge hazırlayın ve cevabımın altındaki İMZA bölümünde açıkladığım şekilde bu örnek belgeye erişilmesini sağlayın.
.

Çok teşekkür ederim ikinizede. Söylediğiniz gibi yapıp sonucu bildireceğim.
Bu forumdan çok şey öğreneceğim.

Tekrar merhaba, ÖMER BARAN ve çıtır hocam verdiğiniz bilgilerle sorunumu çözdüm çok teşekkür ederim. şimdi bir konuda daha yardıma ihtiyacım var:
hücredeki 72547856 sayısını başka bir hücreye sadece 72 (ilk 2 rakamını) aktarmaya çalışıyorum, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. forumda aradım ama rakam ve harfleri ayırmak için olan başlıklar buldum

Forumda pekçok örnek var bu konuda ,(parçaal,soldan,sağdan) A1 e ilgili hücre adresi yaz ;bu formül aynı sayfadaki ,a1 hücresinin soldan 2 karekterini formülü yazdığınız hücreye taşır.
Kod:
=SOLDAN(A1;2)

Forumda pekçok örnek var bu konuda ,(parçaal,soldan,sağdan) A1 e ilgili hücre adresi yaz ;bu formül aynı sayfadaki ,a1 hücresinin soldan 2 karekterini formülü yazdığınız hücreye taşır.
Kod:
=SOLDAN(A1;2)

Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.

Geri