• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül içindeki veriyi renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Merhabalar
Formül içindeki veriyi renklendirme istiyorum.
Örnek excel ektedir.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

inceledim gönderdiğiniz linki ama bir türlü yapamadım nasıl yapabilirim

Formülü tam olarak nasıl kullanacaksınız. Metin değerleri sabit mi? Daha detaylı bilgi verirseniz çözümde ona kullanım kolaylığı olarak daha pratik olur.

Ben bir belge hazırlıyorum metin sabit olaracak sadece aralarda bazı bölümleri örnekteki gibi diğer sayfadan çekeceğim. bu sabit metinin içinde geçeceği için örnekteki gibi yapmaya çalıştım olmadı birleştiri denedim olmadı.

Module kopyalayıp çalıştırın.

Sabit metinleri deg1,deg2,deg3 olarak kodların içine tanımladım. Oradan değiştirirsiniz.

Kod:
Sub Bicim_Birlestir()

Dim deg1 As String, deg2 As String, deg3 As String

deg1 = "Sabit metin1"
    deg2 = "Sabit metin2"
    deg3 = "Sabit metin3"

Sheets("2").Select
    [A1].Font.Bold = False

With Sheets("1")
        [A1] = deg1 & " " & .[C5] & " " & deg2 & " " & .[C6] & " " & deg3
        [A1].Characters(Len(deg1) + 2, Len(.[C5])).Font.Bold = True
        [A1].Characters(Len(deg1) + Len(.[C5]) + Len(deg2) + 4, Len(.[C6])).Font.Bold = True
    End With

End Sub

.

Module kopyalayıp çalıştırın.

Sabit metinleri deg1,deg2,deg3 olarak kodların içine tanımladım. Oradan değiştirirsiniz.

Kod:
Sub Bicim_Birlestir()

Dim deg1 As String, deg2 As String, deg3 As String

deg1 = "Sabit metin1"
    deg2 = "Sabit metin2"
    deg3 = "Sabit metin3"

Sheets("2").Select
    [A1].Font.Bold = False

With Sheets("1")
        [A1] = deg1 & " " & .[C5] & " " & deg2 & " " & .[C6] & " " & deg3
        [A1].Characters(Len(deg1) + 2, Len(.[C5])).Font.Bold = True
        [A1].Characters(Len(deg1) + Len(.[C5]) + Len(deg2) + 4, Len(.[C6])).Font.Bold = True
    End With

End Sub

.

teşekkür ederim yardımız için ama benim yapmak istediğim aradaki metinler sabit ama 1. sayfadaki değişken verileri değiştirince 2. sayfada metin aralarındaki değişken verilerin değişmesini istiyorum... yapmak istediğim budur.

1 sayfanın kod sayfasına

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Call Bicim_Birlestir
End Sub

yazınız

Ömer hocam kodlar şiir gibi :) eline sağlık

teşekkür ederim yardımız için ama benim yapmak istediğim aradaki metinler sabit ama 1. sayfadaki değişken verileri değiştirince 2. sayfada metin aralarındaki değişken verilerin değişmesini istiyorum... yapmak istediğim budur.

metne uygularken bir sıkıntı ile karşılaştım. değişkenler uzun karakterli olunca kalın yazmada kayıyor. tam netice alamıyorum.

Kayma ile karşılaştığınız metinler nedir. Netice alamadığını şekli ile dosyanızı eklerseniz yorum yapmamız kolaylaşır.

Kayma ile karşılaştığınız metinler nedir. Netice alamadığını şekli ile dosyanızı eklerseniz yorum yapmamız kolaylaşır.

Ömer bey ilginiz için teşekkür ederim.

dosyayı ekledim. x ile yazılan yerlerde boşluk ve metin var değişken alanlarında ise diğer sayfadaki verilerin çekilmesi işlemi var. dediğiniz şekilde yaptım ama değişkenler karakterler sayıları artınca kayma yapıyor yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Merhaba
Son dosyanızı inceledim.
Sormak istediğim bir kaç nokta var.
X olarak belirttiğiniz karakterler sabit yazı mı_? Yani aralarına başka herhangi bir ifade yazılacak mı_?
Değişkenleri siz elle mi yazacaksınız_?

Merhaba
Son dosyanızı inceledim.
Sormak istediğim bir kaç nokta var.
X olarak belirttiğiniz karakterler sabit yazı mı_? Yani aralarına başka herhangi bir ifade yazılacak mı_?
Değişkenleri siz elle mi yazacaksınız_?

x olan yerler tamamen sabit metin yani boşluğu harfleriyle sabit metin ama değişken dediğim yerler ise hesaplama sayfasında değişken olarak belirlediğim yerlere girilecek verileri tutanak sayfasında değişken olarak yazdığım bölgelere otomatik olarak çekmek istiyorum ve kalın olarak yazmasını istiyorum.

Geri