• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül icerisinde nasil renk kullanilir

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
EĞER(A1="";"";EĞER(EHATALIYSA((DÜŞEYARA(A1;Sayfa2!$B$2:$B$5000;1;0)=A1));"HATALI";""))

merhaba

yukardaki formülde formül sonucuna göre A1 hücresine HATALI yaziyor. bu HATALI yazisini nasil kirmizi yazdirabilirim.tesekkür ederim.saygilarimla.

Son düzenleme:
nasil yapacagimi tarif edebilirmisiniz acaba, isin icinde formül olunca zorlaniyorum.

Resim şeklinde hazırladım. Onları takip ederek rahatça yapabilirsiniz.

aklama1kp2.jpg

aklama2gd6.jpg

aklama3gi9.jpg

Kolay Gelsin.

arkadaslar yardim edecek biri var mi acaba hala isin icinden cikamadim.tesekkür ederim.

sn dennisf06 ekteki dosya daki HATALI yazılı hücre koşullu biçimlendirme ile renklendirilmiştir. umarım kendi dosyanıza uyarlarsınız.

formül yazılı olan renklendirmek istedigin hücreyi-hücreleri seç
biçim-koşullu biçimlendirme-arasında yazan yeri eşite getir-"hatalı" (tırnak işaretiyle birlikte yaz-biçim-desenler-renk seç-tamam.

merhaba

arkadaslar söylediginiz sekilde yapinca bir degisiklik olmuyor yada ben bir seyi yanlis yapiyorum. ekteki dosya üzerinde bu uygulamayi yapabilirmisiniz. tesekkür ederim.

Merhaba,

Dosyanızı inceleyiniz.

Koşullu biçimlendirmede doğrudan HATALI yazmış olsaydınız otomatik olarak tırnak içine yazardı, siz tırnak içinde yazdığınız için onu da tırnak içine almış, yani formül:

=""HATALI""

Haline gelmiş

Bayaa geç kalmışım :)

Tesekkürler arkadaslar. Yaptigim yanlis klavyem Almanca oldugu icin kaynaklaniyormus. Saglicakla kalin.

Size de tesekkür ederim Sn Necdet bey dediginiz konuda haklisiniz. O da isin püf noktasi. sayenizde bir sey daha ögrendim. Saglicakla kalin.

Geri