• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül İçerisinde Makro ile Değişiklik Yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kulge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Arkadaşlar Merhaba..Bir formülde makro ile değişiklik yapmak istiyorum yanlız bir türlü istedigimi yapamadım yardımcı olursanız sevinirim..Teşekkürler..

Birinci Formül:
=BİRLEŞTİR("=";"YATAYARA(D$2;'D:\Sat\";METNEÇEVİR(D$2;"yyyy");"\[T_";METNEÇEVİR(D$2;"yyyyaa");".xls]sistem_Haric'!$F$104:$AL$330;";$C5;";0)")

Kopyalayıp Degerleri yapıştırdıktan sonraki Hali:
=YATAYARA(D$2;'D:\sistem\2007\[T_01.xls]sistem_Haric'!$F$104:$AL$330;29;0)

'..................................

Cells.Replace What:="=", Replacement:="=", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
'..............................................
Formülün en son halini Yukardaki makro kodu ile dğiştirip degerlerin gelmesini istiyorum ama bir türlü yapamadım yardımlarınızı bekliyorum.Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür ederim..

Arkadaşlar örnek bir çalışma oluşturdum ve ekledim.İstegimi birde açık olarak yenilemek istiyorum izniniz olursa şöyle ki; ekte ki dosya gibi bir şablon dosyam var ve ben bu şablondan hafta hafta yıllık rapor oluşturuyorum.Ekteki dosyadaki fomülleri makro ile kopyala yapıştır degerleri yapıyorum degerleri getirecek formul oluşuyor.Bu formül içerisinde bir degişiklik yapmam gerekiyorki formüle baglı olan degerler gelsin.Bu işelmi manuel yapınca harika bir şekilde çalışıyor yanlız aşagısaki makro kodu ile yaptıgımda bir türlü yapamadım.

Sub kopyalaY()

Range("M2:S2").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
'
'yyl = "="
'kyl = "="
'ley = 3

'Formül degiştir yapamadıgım yer kırmızı renkte ben eşittir işaretini degiştirmeye çalışıyorum formul içerisindeki sabit herhangibi bir yeri de degiştirebiliriz.
Range("D5:J796").Select

Cells.Replace What:="=", Replacement:="=", LookAt:=xlPart, SearchOrder _
:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False

End Sub

Ekli dosyalar

Geri