• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül hatası

Bakigemlik

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

aşağıda belirttiğim formülde hata alıyorum nerede yanlış yaptığımı bulamadım
F6 0 eşit değilse "Sadece Litre Düzeltilecek" yazmalı
G6 0 eşit değilse "Sadece Tutar Düzeltilecek" yazmalı
hem F6 hemde G6 eşit değilse Tutar ve litre Yanlış kontrol et yazmalı
ve hepsi 0 eşitse işlem tamam yazmalı,

Kod:
=EĞER(F6<>0;"Sadece Litre Düzeltilecek";EĞER(G6<>0;"Sadece Tutar Düzeltilecek";EĞER(VE(F6<>0;G6<>0;)))

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler,

.

Şeklinde deneyin.

Kod:
=IF(AND(F6="";G6="");"";IF(AND(F6<>0;G6="");"Sadece Litre Düzeltilecek";IF(AND(G6<>0;F6="");"Sadece Tutar Düzeltilecek";IF(AND(F6<>0;G6<>0);"Tamam"))))

IF=EĞER
AND=VE

.

.

Şeklinde deneyin.

Kod:
=IF(AND(F6="";G6="");"";IF(AND(F6<>0;G6="");"Sadece Litre Düzeltilecek";IF(AND(G6<>0;F6="");"Sadece Tutar Düzeltilecek";IF(AND(F6<>0;G6<>0);"Tamam"))))

IF=EĞER
AND=VE

.

Hocam çok teşekkürler ama bu formülde hata verdi örnek dosyayı ekledim desteğinizi rica ederim

Ekli dosyalar

Merhaba,

aşağıda belirttiğim formülde hata alıyorum nerede yanlış yaptığımı bulamadım
F6 0 eşit değilse "Sadece Litre Düzeltilecek" yazmalı
G6 0 eşit değilse "Sadece Tutar Düzeltilecek" yazmalı
hem F6 hemde G6 eşit değilse Tutar ve litre Yanlış kontrol et yazmalı
ve hepsi 0 eşitse işlem tamam yazmalı,

Kod:
=EĞER(F6<>0;"Sadece Litre Düzeltilecek";EĞER(G6<>0;"Sadece Tutar Düzeltilecek";EĞER(VE(F6<>0;G6<>0;)))

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler,

Hepsi derken hangi hücreleri kast ediyorsunuz acaba?

Aşağıdaki formülü deneyiniz. Sonucunu konu sayfasına cevap yazarak belirtirseniz tekrar bakayım.
Kod:
=EĞER(VE(F6=0;G6=0);"TAMAM";EĞER(VE(F6<>0;G6<>0);"Tutar ve litre YANLIŞ KONTROL ET";EĞER(VE(F6<>0;G6=0);"Sadece Litre Düzeltilecek";EĞER(VE(F6=0;G6<>0);"Sadece Tutar Düzeltilecek";""))))

Aşağıdaki formülü deneyiniz. Sonucunu konu sayfasına cevap yazarak belirtirseniz tekrar bakayım.
Kod:
=EĞER(VE(F6=0;G6=0);"TAMAM";EĞER(VE(F6<>0;G6<>0);"Tutar ve litre YANLIŞ KONTROL ET";EĞER(VE(F6<>0;G6=0);"Sadece Litre Düzeltilecek";EĞER(VE(F6=0;G6<>0);"Sadece Tutar Düzeltilecek";""))))

Hocam desteğiniz için teşekkürler , istediğim sonucu verdi,

saygılar,

ÇÖZÜLDÜ

Kod:
Çok teşekkürler,

Geri