Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
gelip-gelmeme durumuna göre mi yapmak istiyorsunuz koşullu biçimlendirmeyi?
birde A1 hücresi 0 ve 1 haricinde değer alıyor mu? yoksa ya 0 yada 1 mi oluyor?
formülünü şu şekilde düzelt.
=EĞER(A1=0;"Gelmedi";EĞER(A1=1;"Aktif Değil";""))
formül olan hücreye koşullu biçimlendirme ekle.
"yalnız şunu içeren hücreleri biçimlendir" seç.
Hücre değeri, Eşit, Gelmedi olarak doldur ve sonra biçimden gelmeyenlerin nasıl görünmesini istiyorsan ayarla;
aynı hücre yeni biçimlendirme kuralı ekle
"yalnız şunu içeren hücreleri biçimlendir" seç.
Hücre değeri, Eşit, Aktif Değil olarak sırayla doldur ve sonra biçimden Aktif Değil nasıl görünmesini istiyorsan ayarla;
sonra formül olan hücreyi aşağıya doğru istediğin kadar kopyala.
=EĞER(A1=0;"Gelmedi";EĞER(A1=1;"Aktif Değil";"")) formülü uyguladığımda hatada vermiyor işlemde yapmıyor.a1 hücresine uyguluyorum 0 veya 1 yazıyorum sonuç alamıyorum ben mi hata yapıyorum acaba
formül A1 hücresini kontrol ediyor. onun için formülü A1 e YAZAMAZSINIZ. B1 hücresine yazmanız gerek. koşullu biçimlendirmeyi de anlattığım tekniğe göre B1 hücresine uygulayınız.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.