• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül ekleme

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
merhabalar;

aşağıdaki formüle bir parametre daha eklemek istiyorum.eğer aranan değer "A" sütununda yoksa da "problem" yazsın.

yardımcı olursanız sevinirim.

=EĞER(F5048="";"";EĞER(ETOPLA($A$2:$A$65536;F5048;$B$2:$B$65536)-EĞERSAY($F$2:F5048;F5048)=0;"OK";"Problem"))

Merhaba,
Aşağıdaki formülü deneyiniz.
Kod:
=EĞER(F5048="";"";EĞER([COLOR="Red"]VE([/COLOR]ETOPLA($A$2:$A$65536;F5048; $B$2:$B$65536)-EĞERSAY($F$2:F5048;F5048)=0[COLOR="red"];EĞERSAY($A$2:A5048;F5048)>0)[/COLOR];"OK";"Problem"))

merhaba;

aşağıdaki kod malesef çalışmıyor.formül dizaynında bir hata olabilirmi? kod işlediğimizde her şeye "ok" veriyor sistem olarak "B" sutunundaki sayı kadar okutulan en son koda "ok" demeli?

yardımcı olursanız sevinirim.

Formül dizaynı hatalı gibi görünüyor.

Tüm koşullarınızı yazarsanız yeniden tasarlanabilir.

Hocam Özelden tablo ile detaylandırdım. yardımlarınızı rica ederim.

Özelden göndermenize gerek yok. Buradan daha çabuk yanıt alırsınız.

yeniden merhaba;

"F1" hücresinde yazılan kodu "A" sutununda arayıp bulduktan sonra yanındaki "B1" deki rakam kaç ise "F" sutununa kaç kez okutuldu ise son okutmasında "G1 hücresine "OK" yazıyor.benim istediğim bu sorgu aynen kalacak EK olarak eğer "F1" hücresinde yazan kod "A1" sutununda hiç yoksa yine "OK" ibaresi "G" hücresin de çıkacak.

desteğinizi rica ederim.

Deneyiniz...

Kod:
=EĞER(F2="";"";EĞER(YADA(EĞERSAY(A:A;F2)=0;EĞERSAY($F$2:F2;F2)=ETOPLA(A:A;F2;B:B));"OK";"PROBLEM"))

Korhan bey tam istediğim mantıkta çalışıyor.

desteğiniz için teşekkürler

Geri