• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül Doğru Sonuç yanlış

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba Arama yaptım ancak bulamadım. Aslında sorun cok basit.
B7 hücresine C7 deki değeri 1,3 ile böl dediğimde sonuç B7 için dogru cıkıyor. daha sonra bunu kopyaladıgımda B8 de formul doğru ancak değer yine B7deki ile aynı cıkıyor.

yani B7 10,50 ise B8 de formül olarak B8/1,3 diyor ancak sonucu 10,50 olarak yazıyor. nedenini bir türlü anlamadım.

cözüm olarak tüm sayfayı kopyaladım. daha sonra değerleri yapıştır dedim. yine de aynı problem ile karşılaştım.
Metin olarak saklanmıs da degiller...
nokta ya da virgul de de problem yok...
şimdiden teşekkür ederim...

B7 hücresine C7 deki değeri 1,3 ile böl dediğimde sonuç B7 için dogru cıkıyor. daha sonra bunu kopyaladıgımda B8 de formul doğru ancak değer yine B7deki ile aynı cıkıyor.

yani B7 10,50 ise B8 de formül olarak B8/1,3 diyor ancak sonucu 10,50 olarak yazıyor. nedenini bir türlü anlamadım.

cözüm olarak tüm sayfayı kopyaladım. daha sonra değerleri yapıştır dedim. yine de aynı problem ile karşılaştım.

merhaba ekteki likteki cevabı bir incelermisiniz.

http://www.excel.web.tr/f50/hataly-formul-t97001.html

Selamlar,

Örnek dosya eklerseniz daha iyi olur,

Belkide dosyanız El ile hasaplamada olabilir,

Araçlar/Seçenekler/Hesapla Sekmesinden/Otomatik mi yoksa el ilemi olduguna bakın.

Merhaba
Çalışma kitabınızın hesaplamasını otomatik yapınız veya F9 ile hesaplatarak deneyiniz.

Teşekkür ederim ilgi ve bilgilerinize. Dediğiniz gibi Hesaplamalar "el ile" olarak kalmıs.

Arkadaşlar benzer içerikle cevaplar olmuş. Mesajı yollarken diğerleri görünmüyordu şimdi fark ettim.

Geri