• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül Çoğaltma ( Doldurma )

Excel Vers. ve Dili
Excel2006
Merhaba,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$D$2:$D$6000=C1)*(Sayfa1!$I$2:$I$6000=A3))

formülünü alt satırlara otomatik çoğaltmak istiyorum, ancak normal yöntemle yaptığımda,

=C1 ve =A3 otomatik artıyor, örn: =c2,=c3, =a3,=a4 ... gibi.

ancak yaptıgım işlem gereği

sadece =A3 artmasını istiyorum, =C1 içinde sabit veri olan bir hücre onu arttırmadan sadece =A3 kısmını otomatik nasıl arttırırım?

teşekkürler.

Merhaba,

Kod:

formülünü alt satırlara otomatik çoğaltmak istiyorum, ancak normal yöntemle yaptığımda,

=C1 ve =A3 otomatik artıyor, örn: =c2,=c3, =a3,=a4 ... gibi.

ancak yaptıgım işlem gereği

sadece =A3 artmasını istiyorum, =C1 içinde sabit veri olan bir hücre onu arttırmadan sadece =A3 kısmını otomatik nasıl arttırırım?

teşekkürler.

merhaba
aşağıdaki formülü bir hücreye yazın ve sayfada farklı yerlere kopyalayarak sonucu gözlemleyin.

=A1
=$A1
=A$1
=$A$1

yaptım hocam, =A1 ve =$A1 şeklinde örnek toplama yaptım otomatik artıyor, =A$1 ve =$A$1 de ise aynı formülü dolduruyor,

sanırım tam anlaşılamadım :(

elimde bir formül var,

bunun içinde =C1 ve =A3 kısımları var,

aşağı doğru formülü çoğaltmak istiyorum ama burdaki =C1 kısmı sabit kalsın, =A1 kısmı formülü aşağı otomatik çoğaltınca o da artsın,
teşekkür ederim,

pardon pardon hocam anladım, sabit bırakmak istediğim kısmı,
=C$1 ile artmasını isteiğimi =A1 yani normal yazdım.

çok teşekkür ederim, sağolun :)

hocam bende arkadaşın formülünü şu şekilde kullanıyorum ='10.01'!$H$7 ordaki 10.01 başka bir çalışma sayfası bende bu formülü aşşağıya doğru çekip çoğaltmak istediğimde sadece çalışma sayfalarının artmasını istiyorum banada yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Sayfa adlarındaki tarih bir artarak gidiyorsa aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

Kod:
=DOLAYLI(METNEÇEVİR("10.01"+SATIR(A1)-1;"'gg.aa'!")&"H7")
.

sayın ömer hocam bu son formülünüze ait dosya ekleyebilirmisiniz.

Örnek ektedir.

.

Ekli dosyalar

hocam çok eski bi laptoptan bağlıydım excel dosyası bile açmak zordu teşekkür ederim arşivime yeni bi mantık ve formük ekledim hocam
siz benim genelde her soruma cevap verirdiniz 2-3 gün önce kredi kartı hesap ekstresi diye bi soru eklemiştim ama hiç bi hocam cevap vermedi ben kendim ek hüccreler kullanarak bişeleri çözüme ulaştırdım ama alternatif çözümler istemiştim.
bakabilirseniz sevinirim.

Ömer hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Sorunumu dolaylı ile çözdüm çok sağolun.

uzmanamele teşkkür ederim çok işe yaradı benimde aynı sorunum vardı

Yeni konu açmak yerine burda sormayı tercih ettim. Benimde bu formül doldurmayla ilgili bir sorunum var. Sitede aradım ama bulamadım(ya da bulmayı beceremedim.)

Örneğin A1 , A2 ve A3 hücreleleri birleştirilmiş tek hücre olsun. Ve aynı şekilde sütunun alt tarafına doğru birleştirilmiş üçlü hücreler devam etsin. (A4 , A5 , A6) ; (A7 , A8 , A9) ; (A10 , A11 , A12) .... gibi devam eden üçlü birleştirilmiş hücreler.

Soruma gelelim: Başka bir sütunda da (mesela D1 de) =A1 formülü var. Ben bu D1 hücresinin sağ alt köşesinden tutup çekince bir alt satıra =A4 yazsın istiyorum. Onun da altına =A7, ve onun da altına =A10 yazsın.
Yani kısacası sürükleyince =A1 den sonra =A2 ye geçiyor. Halbuki ben ikişer atlayıp =A4 olsun istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=KAYDIR($A$1;SATIRSAY($D$1:D1)*3-3;0)

.

Merhaba şöyle bir sorunum var acaba yardımcı olabilir misiniz?

Formülleri otomatik olarak aşağı doğru çoğaltmak istiyorum, basit bir formül başka bir sekmedeki bilgiyi alan eşitlik formülü,

yalnız aşağı doğru kaydırırken 6 şar artarak kopyalamasını istiyorum. Örnek olarak: Sayfa1!C1 formülü kaydırdıkça sırasıyla Sayfa1!C7 , Sayfa1!C13 .... şeklinde aşağı doğru kopyalaması mümkün müdür? Saygılar.

. . .

1.satır için formül:
Kod:
=DOLAYLI("Sayfa1!C"&SATIR())

2.satır için formül, aşağıya doğru çoğaltın.
Kod:
=DOLAYLI("Sayfa1!C"&(SATIR()-1)*6+1)

. . .

Geri