• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül birleştirme2

Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Arkadaşlar dünde buna benzer bir sorum olmuştu ve cevap veren bir arkadaşımız olmuştu o formülle yapamadım o sayfaya da ekleme yapamadım. Ekte örnek dosya gönderiyorum.

Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Merhaba.

Bence, örnek belgenizi dünkü konu sayfasına ekleyip aynı konu sayfasından sorununuzu çözmek için destek istemeliydiniz.

Dünkü konu sayfasına cevap yazan ben idim ve burada, "bir arkadaş" yerine "ad soyad" kullanmanızı beklerdim.
Verdiğim cevap ile ilgili olarak olumlu / olumsuz cevap yazmadığınız için
bu konu sayfasına cevap yazmayacaktım ama maksat ihtiyacınız görülsün.

Örnek belgenizin yapısına göre; ilgili gün sayfalarında, ilgili kişinin ALACAK-BORÇ sonucunu,
ilgili gün sütununa getirmek istediğinizi varsayıyorum.

Buna göre aşağıdaki formülü Sayfa4 sayfası D4 hücresine uygulayıp sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
(Formül; ilgili sayfada, kişi satırındaki ALACAK tutarından aynı satırdaki BORÇ tutarını çıkartarak sonucunu hücreye yazar)
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'"&[COLOR="red"]GÜN[/COLOR](D$1)&"'!A1");[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]($A3;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'"&[COLOR="red"]GÜN[/COLOR](D$1)&"'!$A:$A");0)-1;1)-[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'"&[COLOR="red"]GÜN[/COLOR](D$1)&"'!A1");[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR]($A3;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'"&[COLOR="Red"]GÜN[/COLOR](D$1)&"'!$A:$A");0)-1;2);0)
Ayrıca; Sayfa4 B sütununda sağ tarafta 0'dan büyük olanların, C sütununda ise sağ tarafta 0'dan küçük olanların toplamını almak istediğinizi düşündüm.
Eğer Sayfa4'te B ve C sütununda yapmak istediğiniz bu ise aşağıdaki ilk formülü B4 hücresine, ikinci formülü C4 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($D3:$AE3>0)*($D3:$AE3))
=[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($D3:$AE3<0)*($D3:$AE3))

Geri