• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül yazımı ve calendarform ile tatil günleri (izin çizelgesi)

Günaydınlar,

Sayın @sakman26, emeğinize ne kadar teşekkür etsem azdır. (Allah(cc) razı olsun.)

Öncelikle sayfa korumayı kaldırdım diye hatırlıyordum, sanırım kaydetmeden yükledim bunun için özür dilerim.

Vermiş olduğunuz excel'i kendi excel'ime uyarladım ve çok güzel oldu diğer hata da ortadan kalktı. < > ayarı.

İlginize çok teşekkür ederim.

Saygılarımı sunarım.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bende uyarınızdan sonra önerdiğim formülde parantez hatası yaptığımı fark ettim. #4 nolu mesajımdaki formülü revize ettim. Bu haliyle sonuç üretiyor. Fakat sizin dosyanızdaki verilere göre tam sonuç üretmeyebilir. Sonuçta Sn. sakman26 önerdiği formülle konuyu sonuçlandırmış. Ben sadece yaptığım eksikliği gidermiş oldum.

Çok teşekkür ederim sayın @Korhan Ayhan, yönlendirmeniz ile en azından bir yerlere gelmiş olduk.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Bir konuda daha desteğinize ihtiyacım var, forumu alt üst ettim aşağıdaki gibi bir formül ortaya çıkarttım ancak yeterli değil bu konu hakkında yol göstermeniz bile benim için yeterli olacaktır.

Aşağıda ekli excel dosyasında

Raporlama; F2 deki formülü; =EĞER(TARİH(YIL(D2) + 1; AY(D2); GÜN(D2))<ŞİMDİ();"Haketti";"Haketmedi")
Raporlama; J2 deki formülü; =EĞER(TARİH(YIL(D2) + 2; AY(D2); GÜN(D2))<ŞİMDİ();"Haketti";"Haketmedi")

şeklinde yazdığımda;

J7 de Haketti
F7 de Haketmedi
F8 de Haketti yazması için bu formül yeterli kalmıyor.

İzlediğim yol doğru mudur? Bu formüller üzerinde oynayarak sonuca gidilebilinir mi?

Yoksa böyle bir şey mümkün değil midir? Veya farklı bir raporlama mı hazırlamalıyım?

Tablodaki değerler manuel girilmiş olup formüller silinmiştir. Olması gereken bilgilerdir.

Şimdiden ilginize çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
selam,
şöyle anlatmaya çalışayım.
1 - İşe giriş tarihine göre 1 yılını doldurmadan izin hakkedişi olmuyor diye düşünüyorum.
2 - Aşağıdaki formülleri yıllara göre (2015 , 2016) vermeye çalışıyorum
2015 yılı için.. (Raporlama sayfası F2 hücresi)

=EĞER(YADA(2015-YIL(D2)<1;BUGÜN()<TARİH(2015;AY(D2);GÜN(D2)));"Haketmedi";"Haketti")

2016 yılı için.. (Raporlama sayfası J2 hücresi)

=EĞER(YADA(2016-YIL(D2)<1;BUGÜN()<TARİH(2016;AY(D2);GÜN(D2)));"Haketmedi";"Haketti")

şeklinde deneyin...

Sayın @sakman26, çok teşekkür ederim. Tam istediğim formül olmuş. (Allah (cc) razı olsun.)

Saygılarımla.

Tekrar merhabalar,

İzin tablosunu kullanırken hafta sonu hiç rapor alan olmadığı için yeni fark ettiğim bir durum söz konusu, raporlarda hangi tarih aralığı alındıysa malum o gün toplam olarak işleniyor. Formül toplamlarda hep standart kullandığımdan dolayı rapor gününde de haftasonu ve tatil günlerini de çıkartıyor ve tam rapor gününü vermiyor.

Bu formül üzerinde oynama yaptığımda sürekli hata almaktayım konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

=EĞER(YADA(BR2="";BS2="");"";TAMİŞGÜNÜ.ULUSL(BR2;BS2;11;Tatil))

20.10.2016 / 01.11.2016 tarihleri arasında rapor kullanan bir işçi 13 gün raporlu sayılıyor ancak hesapta 9 gün çıkıyor tatil ve hafta sonunu da düştüğü için bunu düzeltebilir miyiz?

İlgi ve alakanıza teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Düzeltme ve ekleme;

=EĞER(YADA(BR2="";BS2="");"";(BS2-BR2+1))

Şöyle bir formül kullansam ileride sıkıntı çıkartır mı?

Son düzenleme:
selam,
söz konusu TAMİŞGÜNÜ.ULUSL formülü ile pazar ve tatil günleri haricindeki iş günleri sayısını bulursunuz.
Raporlu durumu için ise bu formül kullanılamaz. İki gün farkını direkt olarak almalısınız ki son yazdığınız formül doğru. Fakat bu formülü de işgünü bulmak için kullanamazsınız.

İki formülü birleştirebilirsiniz de. Şöyle ki..
Farzedelim ki BZ2 hücresine Raporlu için R , İzinli için ise İ , başka bir durum için de X yazıyor olsun.

=EĞER(YADA(BR2="";BS2="");"";EĞER(BZ2="R";(BS2-BR2+1);EĞER(BZ2="İ";TAMİŞGÜNÜ.ULUSL(BR2;B S2;11;Tatil);"")))

formülünü kullandığınızda , bu formül
Tarihlerden birisi olmadığında BOŞ
BZ2 de R yazıyorsa direkt olarak tarihler arasındaki farkı
BZ2 de İ yazıyorsa tarihler arasındaki pazar ve tatil hariç işgünü sayısını
BZ2 de R ve İ haricinde bir şey yazıyorsa da BOŞ değerini verecektir.

Sayın @sakman26, bir formül daha öğrenmiş oldum sayenizde.

İzin ve rapor ayrı birer sayfada bulunduğundan dolayı sadece rapor alırken ki formülü düzeltmiştim. Doğru formülü bulduğuma sevindim.

İlginize çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Merhaba

sayfa 1 yer alan aşağıdaki tam iş ulusal förmülle kuramadım H ve I sutunundeki izin aralığı pazartesi ve cuma günleri ise aynı hafta içerisinde ise izin aralığına artı 1 eklenip j sutuna 6 olabilecek şekilde nasıl förmül oluşturabiliriz

Yıllık İzin Tarih Aralığı
H I J
17.10.2016 21.10.2016 5

Son düzenleme:
Merhaba

sayfa 1 yer alan aşağıdaki tam iş ulusal förmülle kuramadım H ve I sutunundeki izin aralığı pazartesi ve cuma günleri ise aynı hafta içerisinde ise izin aralığına artı 1 eklenip j sutuna 6 olabilecek şekilde nasıl förmül oluşturabiliriz

Yıllık İzin Tarih Aralığı
H I J
17.10.2016 21.10.2016 5

selam,
+1 olayını açmanız gerekiyor bence... Nedir bu +1 ???
(sonradan, ah şu da vardı , bu durum da bazen oluyor vs...dememek için)
Bildiğim durum : Ctesi normalde çalışılıyor ya da çalışılmıyor olsa da, tam hafta izin kullanımlarında Ctesi de izinden sayılır...
fakat bilmediğim durumlar var...Örnekler çok... aklıma gelenler...
1 - ptesi izine başladı 1 hafta sonraki Ptesi iş başı. iznin arasında resmi tatil var (1 gün). Ctesi (ya da +1 ne olacak?)
2 - ptesi izine başladı 1 hafta sonraki Ptesi iş başı. araya arefe girdi (1/2 gün) Ctesi (ya da +1 ne olacak?)
3 - izine salı (çarş..) başladı. Haftaya salı (çarş..) işbaşı. Arada resmi tatil yok. Ctesi (ya da +1 ne olacak?)
4 - izine ptesi başladı. iş başı 12 gün sonra Cuma. Ctesi (ya da +1 ne olacak?)
5 - izine ptesi başladı. iş başı 12 gün sonra Cuma. Cuma telefon etti ve yıllık izin olmayan izin aldı İş başı Ptesiye kaldı ...Ctesi (ya da +1 ne olacak?)
6 - İzin kullanımının arasında 1 gün Rapor aldı.İzin günü kaç olacak? Ctesi (ya da +1 ne olacak?)
7 - Salı izine ayrıldı. Haftaya Ptesi işbaşı..Ctesi (ya da +1 ne olacak?)
8 - 2 tam hafta izin kullanırken her iki haftanın içerisinde de arefe ve resmi tatil var..Örneğin 1. hafta 23 Nisan ikinci haftada Ramazan bayramı arefesi..Ctesi (ya da +1 ne olacak?)

vs....

Bence enine boyuna her şeyi düşünüp tüm olasılıkları açıklığa kavuşturmak gerekir. Aksi halde manuel hesaplamak en iyisi..

Merhaba sakman26 hocam.Memurların Yıllık izin hakları ; "657'de Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer".Denildiğinden ekli tabloda yapmaya çalıştığım formülde ; örneğin 2015 yılında kullanılmayan izinler 2016 da da kullanılmaz ise 1 Ocak 2017 itibari ile silinmesi lazım. İzin kaç gün kalırsa kalsın devredilmiyor. Bunu formülle nasıl yazabiliriz.
http://s3.dosya.tc/server9/mj7528/IZIN_BULMA.xlsx.html

Merhaba sakman26 hocam.Memurların Yıllık izin hakları ; "657'de Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer".Denildiğinden ekli tabloda yapmaya çalıştığım formülde ; örneğin 2015 yılında kullanılmayan izinler 2016 da da kullanılmaz ise 1 Ocak 2017 itibari ile silinmesi lazım. İzin kaç gün kalırsa kalsın devredilmiyor. Bunu formülle nasıl yazabiliriz.
http://s3.dosya.tc/server9/mj7528/IZIN_BULMA.xlsx.html

selam,
Özel sektörde çalıştım. Diğer taraftan İnsan Kaynakları konuları bana hep yabancı gelmiştir. O nedenle, internetten öğrenebildiklerim çerçevesinde bir şeyler yapmaya çalıştım. İncelersiniz.

Eksik ya da hatam varsa çekinmeden söyleyin..

Örneğin gelecek yılın izninden kullanılması durumu? Bilemediğim bir konu..
Eğer böyle bir durum yoksa , kullanılan izin gün sayılarına bir kısıtlama konulup, fazla girilmesi önlenebilinir.

kolay gelsin..

Not : sonradan farkettim ve dosyaya ulaşabilmek için link ekliyorum.

link : http://s3.dosya.tc/server9/uyh0nj/ACan.xlsx.html

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Değerli hocam selamlar. Gündüz Meb internet kısıtlı olduğu için göndermiş olduğunuz dosyayı evde ancak açabildim, hemen dönüş yapamadığım için özür.Sorunum; excel.web.tr de onlarca izin örneğini incelememe rağmen kapsamlı bir şekilde, dev. memurları için bir izin örnek çalışma göremedim. Kısaca özetleyeyim. Yapmaya çalıştığım örnek: Sizin 2016 ( Bu Yıl ) dan 30 gün izin hakkınız var ve kullanmadınız. 2015 (Geçen Yıldan) da izniniz var diyelim 25 gün. Toplam 55 gün izniniz oldu, 1 Ocak ( İşe giriş tarihi diyelim) girdiği anda 30 gün izin hakkınız daha oldu, toplam izin hakkı 85 olmuyor, 2015 izni 1 günde olsa 30 günde olsa yanıyor, yeni yılla beraber;
=EĞER($B$3=YIL(BUGÜN())-2;30;0) ( 2 Yıl önceki İzin için )
=EĞER(YIL(BUGÜN());B6-C6;EĞER(YIL(BUGÜN())-1;E6-F6;EĞER(YIL(BUGÜN())-2;H6-I6;0)))
şöyle bir formülle =EĞER(YIL(BUGÜN());E6-F6;EĞER(YIL(BUGÜN())-1;E6-F6;EĞER(YIL(BUGÜN())-2;E6-F6;0)))+D6
buçözmeye çalıştım ama pek olmadı. D6, G6 ve J6 da yazdığım formülle manüel olarak değilde, otomatik toplasın istiyorum.Sitedeki örneklerin bir çoğu devirler ve izin hakları manüel olarak takip ediliyor. Umarım anlatabilmişimdir. Saygılar.

Son düzenleme:
benim dokumanı incelediniz mi?
oradaki kural,
bir sonraki yıla devreden izin maksimum o yıla ait hakedilen izindir.

Yani
2014 kalan kaç olursa olsun, 2015 hakkınız 20 diyelim ve 2016 ya devir maksi 20 dir.
2014 kullanılmasın. 2015 kullanılmasın. 2015 den 2016 ya maksi 20 gün devreder.

Gönderilen dokumanda eksiklik var mı?

Geri