Formül hatası (Destek Lütfen)

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-08-2026
Değerli hocalarım bir dosya üzerinde detaylarını ve yaşadığımı sorunu aşağıda belirtmeye çalışacağım,

Veri sekmesindeki AB2 Stundaki Formül: =EĞER(SOLDAN(A2;3)="P01";SATIR(); "") (yardımcı formül)

İşleme sekmesindeki A2 stunundaki Formül: =EĞERHATA(İNDİS(VERİ!A:A;KÜÇÜK(VERİ!AB:AB;SATIR(A1)));"")

yukarıdaki iki formül ile Veri sayfasındaki işleme tabii tutulacak malzemeleri A stunundaki kodların başında p01 olanları işleme sekmesine çekiyorum gayet güzel ÇALIŞIYOR SORUN YOK !!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Veri Sekmesindeki AC2 Sütundaki Formül: =EĞER(SOLDAN(X2;4)="300T";SATIR(); "")

300T Sekmesindeki A2 stunundaki Formül =EĞERHATA(İNDİS(VERİ!A:A;KÜÇÜK(VERİ!AC:AC;SATIR(A1)));"")

burada da veri sayfasındaki X stununda bulunan 300T yazan parçaları 300T sekmesinin içine çekmeye çalışıyorum aynı formül buraya uyguladığımda boş çıkartıyor çekmiyor parçaları,

iki durum arasında şöyle bir fark var yalnızca 300T olan bilgi formül ile geliyor bulunduğu hücreye iki gündür kafa patlatıyorum altından kalkamadım desteğinizi önemle rica ediyorum saygılarımla....çalışmaya ait birde görsel bırakıyorum aşağıya..

259290

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Sorun, Veri sekmesindeki X sütununda "300T" olarak görünen değerlerin SOLDAN(X2;4)="300T" kontrolünde eşleşmemesi, dolayısıyla AC sütununun boş kalması ve 300T sekmesine veri çekilememesi. Bunun temel sebebi, X sütunundaki değerlerin formül sonucu olması ve Excel'in bu değeri metin olarak doğru algılamaması (biçimlendirme, boşluk, veri türü veya gizli karakterler)

=EĞER(SOLDAN(""&X2;4)="300T";SATIR();"")
Bu formülü Veri sekmesinde AC2'ye yazın ve aşağı kopyalayın. Ardından 300T sekmesindeki formülünüz (=EĞERHATA(İNDİS(VERİ!A:A;KÜÇÜK(VERİ!AC:AC;SATIR(A1)));"")) otomatik olarak çalışmalıdır, çünkü AC sütununda satır numaraları oluşacaktır.

Veri sekmesinde:
AD2: =METİN(X2;"@") (X2'nin saf metin halini gör).
AE2: =SOLDAN(METİN(X2;"@");4)="300T" (TRUE/FALSE kontrolü).
AF2: =UZUNLUK(KIRP(METİN(X2;"@"))) (Kaç karakter var?).

Bu testler, sorunun kaynağını (boşluk, harf boyutu, biçim) netleştirecektir. Yukarıdaki formüllerden birini (özellikle 2 veya 4) deneyin, büyük olasılıkla çalışacaktır.

Excel 2010'da tam sütun referansları (A:A, AC:AC) yavaş olabilir. Mümkünse A2:A1000 ve AC2:AC1000 gibi sınırlı aralıklar kullanın.

Son düzenleme:

avare1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
20-08-2026
Sorun, Veri sekmesindeki X sütununda "300T" olarak görünen değerlerin SOLDAN(X2;4)="300T" kontrolünde eşleşmemesi, dolayısıyla AC sütununun boş kalması ve 300T sekmesine veri çekilememesi. Bunun temel sebebi, X sütunundaki değerlerin formül sonucu olması ve Excel'in bu değeri metin olarak doğru algılamaması (biçimlendirme, boşluk, veri türü veya gizli karakterler)

=EĞER(SOLDAN(""&X2;4)="300T";SATIR();"")
Bu formülü Veri sekmesinde AC2'ye yazın ve aşağı kopyalayın. Ardından 300T sekmesindeki formülünüz (=EĞERHATA(İNDİS(VERİ!A:A;KÜÇÜK(VERİ!AC:AC;SATIR(A1)));"")) otomatik olarak çalışmalıdır, çünkü AC sütununda satır numaraları oluşacaktır.

Veri sekmesinde:
AD2: =METİN(X2;"@") (X2'nin saf metin halini gör).
AE2: =SOLDAN(METİN(X2;"@");4)="300T" (TRUE/FALSE kontrolü).
AF2: =UZUNLUK(KIRP(METİN(X2;"@"))) (Kaç karakter var?).

Bu testler, sorunun kaynağını (boşluk, harf boyutu, biçim) netleştirecektir. Yukarıdaki formüllerden birini (özellikle 2 veya 4) deneyin, büyük olasılıkla çalışacaktır.

Excel 2010'da tam sütun referansları (A:A, AC:AC) yavaş olabilir. Mümkünse A2:A1000 ve AC2:AC1000 gibi sınırlı aralıklar kullanın.
Üstad,

sorunun açıklamasında bahsettiğiniz AC sütununda ilgili hücrelere satır numaralarını getiriyor örnek görseli aşağıya ekleyeceğim,
ne zamanki 300T sekmesinde a2 stununa ilgili formülü yazıp aşağıya doğru kopyaladığımda tüm hücreler boş geliyor

excel versionum 2016 bu arada

259292