• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Forma Yazılan Veriyi Tabloya Yerleştirmek

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Öncelikle kolay gelsin arkadaşlar.
Epey bir sayfa okudum ama yapmak istediğime yakın bir örnek göremedim, açıkçası çok fazla bilgim olmadığından nasıl aramam gerektiğinide bulamadım. Ama anlatabildiğim kadarıyla derdimi anlatmaya çalışacağım. Bir tane form sayfam var bir tanede verileri tuttuğum tablom. Form sayfasında bir sıra numarası belirliyorum ve kayıt yapacağım bilgileri yazıyorum. Yazdığım bu bilgilerin veri tablosu bulunan sayfada , formda belirlediğim sıra numarasına yerleşmesini istiyorum. Konuyu tam anlatamamış olabilirim yapmak istediğim şeyi anlatan bir sayfayı siteye yüklüyorum. Makro falan kullanmadan basit bir şekilde yapılabileceğini düşünüyorum ama bilen biri tarafından tabiki :)

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba
Makro kullanmadan kayıt yapılacak öyle mi_?
Şunu unutuyorsunuz sanırım formüller sabit olarak kalmaz. Değişiklik olduğunda otomatik değer değiştirir.
Örneğin bir hücreye
yazın ve a1 hücresine bir şeyler yazın
sonucu gözlemleyin. sonra tekrar A1 hücresine başka bir veri girin ve sonucu gözlemleyin.

Sanırım anlatamamışım.

Örnekteki forma sıra numarasını 7 olarak yazmıştım, istediğim sıra numarasını 7 yadığımda tablo sayfasının 7. sırasına bilgileri basması. Daha sonra sıra numarası 8 olarak bir veri girersem onuda tablo sayfasında 8. sıraya basması. Bu mümkün değilmidir ?

Makro kullanamıyorum çünkü işlemi yapacağımız bilgisayarlar bir kamu kurumunun sistem bilgisayarları makro giriş izni yok malesef.

Örneğede bir ekleme yaptım şu anda manuel olarak yapılan işlemi excel in yapmasını istiyorum.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sanırım anlatamamışım.

Örnekteki forma sıra numarasını 7 olarak yazmıştım, istediğim sıra numarasını 7 yadığımda tablo sayfasının 7. sırasına bilgileri basması. Daha sonra sıra numarası 8 olarak bir veri girersem onuda tablo sayfasında 8. sıraya basması. Bu mümkün değilmidir ?

Makro kullanamıyorum çünkü işlemi yapacağımız bilgisayarlar bir kamu kurumunun sistem bilgisayarları makro giriş izni yok malesef.

Örneğede bir ekleme yaptım şu anda manuel olarak yapılan işlemi excel in yapmasını istiyorum.

Teşekkürler.

Merhaba
Diğerleri boş olacak yani bunu mu anlamalıyım bundan_?
B2 hücresine
Kod:
=EĞER(Form!$B$1=$A2;DÜŞEYARA(Tablo!B$1;Form!$A$4:$B$7;2;0);"")
Bu formülü yazın sağa ve aşağıya doğru çoğaltın.

Hayır tabiki boş kalmayacak. Son gönderdiğiniz formül tablo sayfasında verilen satır numarasına kayıt yapıyor fakat forma başka bilgi girilince tablodaki bir önceki giriş siliniyor. Yapılan girişlerin kalıcı olmasını istiyorum.

Teşekkürler, kolay gelsin.

Hayır tabiki boş kalmayacak. Son gönderdiğiniz formül tablo sayfasında verilen satır numarasına kayıt yapıyor fakat forma başka bilgi girilince tablodaki bir önceki giriş siliniyor. Yapılan girişlerin kalıcı olmasını istiyorum.

Teşekkürler, kolay gelsin.

Size bahsettiğim nokta zaten oydu formülleri yazdığımızda sabit veri olmaz bunu makro ile yapabilirsiniz_?
Formül değiştiğinde otomatik veride değişir. 2. mesajda bu olayı anlatmıştım.

Geri