• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

For-Next Döngüsü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smrnff
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar merhaba;

Bir sorum olacak. örnek olarak 20x20 bir matrise sahibim. For-next döngüsünü kullanarak matrisin 1. sütunu ile 2. sütununu sonra 1. sütun ile 3. sütunu .....
aynı şekilde 1. satır ile 2. satırını sonra 1. satır ile 3. satırını ....

yer değiştirmek istiyorum. nasıl bir döngü yazabilirim. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örnek dosyayı ilave ettim. dosyada 20x20 matris bulacaksınız. matriste hücre değerleri ve satır-sütun isimleri yer almakta. değişim yaparken hem değerler hemde satır-sütun isimlerininde değişimini sağlayabilirmiyiz. Örnek:a sütunu ile b sütunu komple değiştirmek gibi...
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler bir bakarsanız sevinirim.

hep birinci sutuna gelen sutun mu kopyalanicak yoksa suanki 1. sutun surekli sagami gidicek ?

hep birinci sütun ve satırı kopyalamamız yeterli olacaktır. Yapmaya çalıştığım şey şu anlatayım;

1. sütun ile 2. sütunu ve 1. satır ile 2. satırı aynı anda değiştirmek.
1. sütun ile 3. sütunu ve 1. satır ile 3. satırı aynı anda değiştirmek.
.
.
.

sonrasında

2. sütun ile 3.sütunu ve 2. satır ile 3. satırı aynı anda değiştirmek.
2. sütun ile 4.sütunu ve 2. satır ile 4. satırı aynı anda değiştirmek.
.
.
.
her bir değişim yeni oluşan matris üzerinde olacak. ilk satır-sütunda ne olduğu önemli değil.

Teşekkür ederim.

bu konuda bilgim olmadigi icin once anladigim kadarini dogru anladiysa yapmaya calistim, bi kontrol ediniz buraya kadar dogruya eger sonraki yonergelerinizi alabilirim..

Ekli dosyalar

Dosyayı inceledim. evet 1.ve 2. satır-sütun işlemi mantığı doğru. yalnız matrisin 20x20 olduğunu ve yaklaşık 200 adet değişim olacağını varsayarsak cells(i,j) hücre tanımlamanın zor olacağını sanıyorum. bunun yerine for-next döngüsü içerisinde range("") belirleme şansımız olamaz mı? eğer range ile yapılamıyorsa cells() komutunu kullanayım. Çok teşekkür ederim.

burdan sonraki yonergeleri soyleyin ne yapmasi gerekiyor ben kodlari degistiricem hepten yapmasi gerekn bu mudur ve sonrasi nedir diye dosya ekledim..

Ekli dosyalar

Bir dosya ekledim şimdi. burada değiştir butonuna tıkladığım zaman sizden gelen koda göre işlemleri yapıyor ve son durumu listeliyor. ikinci kez tıklarsam yine 1. ve 2. satır-sütun değişimi yapıyor ve bunuda listeliyor. bu şekilde sürekli olarak 1-2 ; 1-3; 1-4; ..... 1-20 sütun-satır değişimi yaptırarak listeletmek istiyorum. bunu çözemedim bir türlü

Ekli dosyalar

iste benimde sorunum biurdaki kisimda istediginiz 1-3 1-4 degisimi eski 1. satir yada sutun olan a ilemi yoksa yeni birinci sutun olan b ilemi yapilacak..

tamam anladım. yeni olan b ile olsun. sonuçta a yı eski yerine daha sonra aldırabilirim. butona bir kere tıkladığım anda hem satır hemde sütun kısmında (1-2;1-3;1-4;.... 1-20)(2-3;2-4;2-5....2-20)(3-4;3-5;3-6...3-20)..... değişimlerini yapsın. herbir değişime göre oluşan b25-v25 aralığına göre çözümü alttaki listeye eklesin istiyorum. değişicek satır-sütun kalmadığı anda da kendisi dursun. bunun yapmak mümkünmüdür.

arkadaşlar şu konuyu hala çözemedim. bir bakarsanız sevinirim. şimdiden çok teşekkürler...

Geri