• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

For dongusunu durdurma

Excel Vers. ve Dili
excell2016-2019 türkçe
For dongusu çok hızlı çalıştığından ekledığim buton ile veya klavyeden gırecegım tus takımıyla(ctrl+l) for döngüsünü durduramıyorum.

For döngüsü yerine başka bir döngü mü kullanmama gerekiyor yoksa farklı bir yolu varda ben mi yapamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

ctrl+break bütün VBA kodlarını sonlandırır.:cool:

Konunun anlaşılması için anlkatıyorum excel kitabım 3 sayfadan oluşuyor
1.sayfa:Arananak barkodlar
2.sayfa:Data
3.sayfa:Sonuc

ara butonuna basınca 1.sayfadakı a2 hucresındekı barkodu(a50000 kadar) sayfa2 dekı datada bulup sonucu sayfa 3 gecırıyor.Bulma yontemını for dongusunu koydum esc veya ctrl+break ile çıkınca for dongusu zorla kesıldıgınden son 10 bulma işlemini yapamıyor verı yok(yanı sayfa 1 deki barkodu data sayfasında arıyor ve sonuc sayfasında bulnamadı dıyor.)

kodu ekledim bakabilme imkanınız olursa çok sevinirim ayrıca elinizden geldiğince herkezin sorusuna dönmeye çalışma çabanızdan dolayıda teşekkürlerimi iletiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
For Döngüsü çok ağırlaştırır çalışmayı.For döngüsünü kullanmayın.Bir şeyi en hızlı şekilde bulamak için ecelin find komutunu kullanın.Find diye arama yaparsanız sitede bir çok örek bulabilirsiniz.Ayrıca döngüden kod ile çıkmak istiyorsanız.:cool:
Kod:
exit for

Eğer yanlış anlamadım ise sizin işiniz gelişmiş filitre ile daha çabuk çözülür.
kodlar aşağıda
datasay = Sheets("Sayfa2").Range("A1").CurrentRegion.Rows.Count
aranansay = Sheets("Sayfa1").Range("A1").CurrentRegion.Rows.Count
Sheets("Sayfa2").Range("A1:a" & datasay).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Sheets("Sayfa1").Range( _
"A1:A" & aranansay), CopyToRange:=Sheets("Sayfa3").Range("C1"), Unique:=True
Not
txt dosyanızı okuyunca şüpheye düştüm. Otamatik filitre kodları ile de denebilinir.

Son düzenleme:
Geri