• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fonksiyonlarla ilgili ETOPLA EĞER ve EBOŞSA ile formül düzenleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Merhaba. Benim de şöyle bir sorum olacak. 2 çalışma sayfasında çalışıyorum. 1. sayfa listelenmiş harcamalar, 2. sayfada ise aylara göre dağılımı bulmaya çalışıyorum. şöyle bir formül kullandım "=ETOPLA('Listelenmiş Giderler'!C63:C68;"Ocak";'Listelenmiş Giderler'!I63:I68)". Yapmak istediğim şey ise şu: Eğer Ocak ayı için I63:I68 aralığındaki değer sıfırsa veya boşsa, bu değerleri F63:F68 aralığında aramasını ve bunların toplamını vermesini istiyorum. Acaba bunun için formülün nasıl yazılması gerekir? Yardımlarınız için teşekkürler.

SORUNUZU ÖRNEK DOSYAYLA DESTAKLARSENİZ DAHA İYİ SONUÇ ALIRSINIZ.
=ETOPLA('Listelenmiş Giderler'!C63:C68;"Ocak";EĞER(TOPLA('Listelenmiş Giderler'!I63:I68)>0;'Listelenmiş Giderler'!I63:I68;'Listelenmiş Giderler'!F63:F68))

BU FORMÜL İŞİNİZE YARARMI ACABA

Çok teşekkür ediyorum gerçekten işe yaradı, yalnız sizin verdiğiniz formülde Lİstelenmiş GiderlerI63:I68'i (2. tekrlanan) formülden çıkarmam gerekti, ama bunu çıkarınca işe yaradı gerçekten çok teşekkürler

=ETOPLA('Listelenmiş Giderler'!C63:C68;"Ocak";EĞER(TOPLA('Listelenmiş Giderler'!I63:I68)>0;'Listelenmiş Giderler'!I63:I68;'Listelenmiş Giderler'!F63:F68))
eğer kırmızı olan bölümü çıkarttıysanız I63:I68 aralıgında sayı varsa sonuç vermez bi kontrol edin yinede işinizi gördüyse sevindim. iyi calışmalar.

I63:I68 arası fiili giderler sütunuydu, ben projeksiyon yapmaya çalıştığım için giderler fiili hale gelene kadar o sütunda 0 oluyor, ben de bu sütunda 0 gönrdüğünde tahmini gider sütununa gidip verileri almasını ve tahmini gider olarak tabloma yansıtmasını istiyordum ve tam da istediğim şey oldu sayenizde, çok teşekkür ediyorum, bir de şunu eklemek isterim, o değeri bir de kırmızı ile göster deseydim bu mümkün olur muydu (hücreleri manuel olarak biçimlendirmeksizin) kendisi komutla bunu yapabiliyor mu? Çok teşekkürler

Merhaba;

Tabiki yapar...

Yalnız bir kriter belirlemen lazım...

BİÇİM\Koşullu biçimlendirme buradan istedğin döngüyü seçersin çözüm olmazsa dosyanı gönder içinede ne yapmak isteiğini yaz...

Daha fazla fikir veren çıkacaktır.

Geri