• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fonksiyonlarla İlgili Bir Kaç Soru?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Excel’de Sayfalar Arası Mükerrer Kayıt Engelleme

Arkadaşlar mükerrer kaydı engellemek istiyorum. Bunun için şu yolu izleyerek Veri>doğrulama> özel kutucuğuna "=eğersay(D: D,D1)=1 bir sayfada başardım; ancak benim istediğim sayfalar arasında mükerrer kaydı engellemek. Bunun için nasıl bir formül uygulamalıyım?

Ayrıca daha komplike bir soru sormak istiyorum. Benim farklı çalışma sayfalarım var. Bunları farklı tarihlerde, farklı isim vererek tek bir dosyanın içinde kaydettim. İstediğim şey; X isimli yeni bir çalışma sayfası açtığımda ilgili klasör içinde yer alan diğer çalışma sayfalarında yer alan benzer bir barkot numarasın yani mükerrer kaydın engellenmesi.

Son bir sorumda şu arkadaşlar;
A1 hücresiyle A250 hücresi arasında çeşitli barkot numaraları var. B1-b250 arasında da bu barkot numaralarının aynısı var. İstediğim şey; a1-a250 aralığında olduğu halde B1-B250 arasında olmayan barkot numarasının ayrı bir hücrede gösterilmesi. Ayrıca bu barkot numaraları A1-A250 aralığında rast gele dağılmış. Aynı durum B1-B250 içinde geçerli. Benim istediğim şey A1=B1 olması. Örneğin x barkot numarası A25 hücresinde; yine aynı barkot numarası B56 hücresinde olsun. Eşleşme, örneğin, şu şekilde olmalı; x barkodu A8=B8 aynı hücre aralığında olmalı.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Son düzenleme:
.

Merhaba,

Forum kurallarına göre, konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçilmesi gerekmektedir. (yardım, lütfen, kişiye özel ve benzeri başlıklar uyarı yapılmaksızın silinebilir veya düzeltilebilir.)

Bu kuralın amacı, zamanla oluşan konular arasından Forumun arama moturunun kullanılması durumunda soru başlığı sözcüklerinden rahatlıkla soru tipine ve soru çözümüne kolaylıkla ulaşılmasını sağlamaktır.

Bu nedenle, soru başlığınızı konunuzun içeriğine göre değiştirmeniz gerekmektedir.

.

Hocam Uyarınız işin teşekkürler. Söylediğiniz doğrultuda başlığı değiştirdim.

Bu arda zor bir soru sordum galiba. Cevap yok:)

Son düzenleme:
son cümlede istediğim şeyin daha iyi anlaşılması için örnek bir çalışma ekliyorum.

tekrar teşekkürler....

Ekli dosyalar

Geri