• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fonksiyon ile değer süzüp, satırları yazdırma

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Merhaba.

veri sayfası a ve b sütununda veriler mevcut. Talebim veri sayfası d1 hücresine b sütununda bulunan verilerden bir tanesini girdiğimde, girilen değerin karşılığındaki satırları çalışma sayfasına aktarması.

Bu değerlere filtreleme ile değil, fonksiyon ile ulaşmaya çalışıyorum. Aşağıdaki linkte örnek dosya ekledim. Şimdiden teşekkürler.

http://www.dosya.tc/server7/iduwc4/calisma.xlsx.html

Merhaba.

-- VERİ sayfası C1 hücresine (liste boyunca kopyalanacak - yardımcı sütun- )
Kod:
=EĞER(B1<>$D$1;"";EĞERSAY($B$1:B1;$D$1))

-- SONUÇ sayfası A1 hücresine uygulayın ve aşağı doğru, VERİ sayfasındaki dolu satır sayısı kadar kopyalayın;
Kod:
=EĞER(SATIR()>MAK(VERİ!$C$1:$C$[B][COLOR="Red"]8[/COLOR][/B]);"";İNDİS(VERİ!$A$1:$A$[B][COLOR="red"]8[/COLOR][/B];KAÇINCI(SATIR();VERİ!$C$1:$C$[B][COLOR="red"]8[/COLOR][/B];0);0))

-- SONUÇ sayfası B1 hücresine uygulayın ve aşağı doğru, VERİ sayfasındaki dolu satır sayısı kadar kopyalayın;
Kod:
=EĞER(A1="";"";VERİ!$D$1)
Not: Kırmızı renklendirdiğim 8 sayısını gerçek veirlerinizdeki son dolu satır numarasıyla değiştirmeyi unutmayın.
.

Ömer hocam çok teşekkür ederim. İyi günler diliyorum.

Merhaba.

-- VERİ sayfası C1 hücresine (liste boyunca kopyalanacak - yardımcı sütun- )
Kod:
=EĞER(B1<>$D$1;"";EĞERSAY($B$1:B1;$D$1))

-- SONUÇ sayfası A1 hücresine uygulayın ve aşağı doğru, VERİ sayfasındaki dolu satır sayısı kadar kopyalayın;
Kod:
=EĞER(SATIR()>MAK(VERİ!$C$1:$C$[B][COLOR="Red"]8[/COLOR][/B]);"";İNDİS(VERİ!$A$1:$A$[B][COLOR="red"]8[/COLOR][/B];KAÇINCI(SATIR();VERİ!$C$1:$C$[B][COLOR="red"]8[/COLOR][/B];0);0))

-- SONUÇ sayfası B1 hücresine uygulayın ve aşağı doğru, VERİ sayfasındaki dolu satır sayısı kadar kopyalayın;
Kod:
=EĞER(A1="";"";VERİ!$D$1)
Not: Kırmızı renklendirdiğim 8 sayısını gerçek veirlerinizdeki son dolu satır numarasıyla değiştirmeyi unutmayın.
.

Geri