• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fiyata göre tutar getirme

Excel Vers. ve Dili
2010 İNGİLİZCE
merhabalar,

ek'li calısmamda "PERİOD" ve "GETİR" sheet sayfaları var burda "GETİR" sheetin "g3" satırına örnek rakamı nasıl getirebilirim! biraz karısık ama istediğim su,
"PERİOD" Sheetinde tutarlar var "GETİR" Sheetindeki sarı boyalı "c3" tutarı "period" sheetinde ilgili dövizine göre satırı bulacak ve " Getir" sheetindeki "d3" kod satırına göre "Period" daki kodu bulup yanındaki tutarı "Getir" sheetindeki "a3" Kisi sayısı ile carparak sonucu getirecek ..

Ekli dosyalar

yapılabilirmi acaba cok fonksiyon yazmak gerekiyor sanırım,

sorunuzu anlayamadım daha açık bir şekilde anlatabilir misiniz ?

tabiki,
"period" sheetinde dönemler var bunlara Düsük,Orta,Yüksek olarak adlandırdım ve ayrı renklendirdim. 4,5,6,7 satırlar kendi kolonundaki tutarlar, "E6" 76TL "L4" 29USD gibi yani 4.satır su anlama geliyor, "c4" 14 EUR küçük ise-"d4" 19 USD küçük ise- "E4" 34 TRL Küçük ise, altındaki "b17" kodları bul "C17" Tutarı getir. 2.Eğer, "GETİR" Sheetindeki "c3" tutar bu sefer "g4" 15-21" eur tutarı arasında ise-"20-28" usd arasında ise-"35-50" trl arasında ise bu sefer onun altındaki "g17" kodları bul "g17" Tutarı getir..3.Eğer "GETİR" Sheetindeki tutarı "period" sheetinde "k4" 22 Eur ve üzeri ise-29 usd üzeri ise-51 tl üzeri ise bu sefer onun altındaki "j17" kodları bul "k17" Tutarı getir. Özet olarak "GETİR" Sheetindeki tutarı "period" kısmında dövize göre fiyat aralığını bulup 17 satırı koduna göre tutarı getirecek
"period" sheetindeki
"GETİR" sheetinde "C71" tutar "PERİOD" sayfasındaki

merhaba,
yardıma ithiyacım var
17.01.2013 tarihli 2500 tl
21.01.2013 tarihli 1300 tl lik vadeleri 60 gündür.
ortalama vade günü ne olmalıdır.
nasıl hesaplayabilirim..

tskler herkese demekki excellinde tıkandığı yerler olabilirmis

Sn.golagelmez,

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Turist ;

çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim..

SAYGILAR.
yolagelmez

Geri