• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Fiyat belirleme

mcetinkaya65

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 türkçe
Kitap fiyatları sayfasında kitapların fiyatlarını giriyoruz.Satılan sayfasında b stununda kitap ismini yazınca kitabın fiyatı otamatik olarak geliyor.Fakat kitap fiyatları değişince bu günden önce satılan kitaplarında fiyatı değişiyor.Bu değişimi önlememiz için ne yapabiliriz.Örnek tarih kitabı 03/02/2012 tarihinden önce 6,5 tl iken zam geldi diyelim 7,5 tl oldu.Bu tarihten önce satılan 6,5 tl lerin değişmemesi mümkün mü?
Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Formülle mümkün değilse,makro ile veya excelde başka bir yöntemle mümkün mü?

Son düzenleme:
Tablonuzu farklı bir şekilde düzenleyerek halletmeye çalıştım.

Çalışabilmesi için herhangi bir kitabın fiyatı değiştiğinde o tarihteki tüm fiyatları kitap fiyatları sayfasına benim yaptığım gibi kaydetmelisiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın hocam çok sağol eline sağlık.Yalnız Tarihler ile kitap isimlerinin yeri değişse olmaz mı?
Saygılarımla..

Olabilir ama tavsiye etmem, kullanışlı olmaz. O zaman düşeyara yerine yatayara formülünün kullanılması gerekir.

Yine de ekledim örneği:

Ekli dosyalar

Kullanım kolaylığı olması için fiyat girme işlemini şöyle yapmanızı tavsiye ederim.

Diyelim ki en son D sütununa fiyat girmiştiniz. Fiyatlar değiştiğinde D sütununun tamamını seçip Kopyala deyin ve E sütununa sağ tıklayıp Özel Yapıştır'ı seçin. Burda da Bağ yapıştır'ı seçin.

Böylece E sütunu D sütununun aynısı olacaktır.

Daha sonra E sütununda hangi kitabın fiyatı değiştiyse sadece onun yeni fiyatını yazarsınız. Böylece her kitabın fiyatını tek tek yazmak zorunda kalmazsınız.

Fiyatlar yine değiştiğinde bu sefer E sütununu kopyalayıp F sütununa Bağ yapıştırır ve değişen fiyatı girersiniz.

Çok sağol teşekkürler..

Geri