• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

filtreye göre tablo oluşturma

[TR][TD]
Merhaba,

Alttaki yazınızı anlayamadım, "Sarı hücreye a ya göre filtrelediğimde b yazacak" ne demek?

[/TD][/TR]
[TR][TD]
yukardaki tabloyu A sütunu için filtrelediğimde (a değerini filtrelediğimi düşünelim)
aşağıdaki tabloya
sarı hücreye a ya göre filtrelediğim için b yazacak
2017 18 19 başlıklarının altına da duruma göre toplam alacak

[/TD][/TR]

Merhaba,

Alttaki yazınızı anlayamadım, "Sarı hücreye a ya göre filtrelediğimde b yazacak" ne demek?
a’yı filtrelediğimde a
b ye göre filtrelediğimde b yazacak. (bu dediğimi sarı dolgulu hücreye yazacak ve her filtrelediğim harfe göre değişecek)
dediğinizi kopyalarken farketmemişim.

İdris bey teşekkürler. çözümünüz benim istediğimi maalesef karşılamadı. büyük kısmını hallettim ben. filtrelenenleri toplatabiliyorum. sadece filtrelenen kelimenin bir hücreye yazılması işi kaldı. son hali ile tablomu ekliyorum. fikriniz varsa sevinirim.

Ekli dosyalar

şöyle sorsam daha iyi olacak. aşağıdaki fonksiyonda, belli aralıktaki metinlerde benzersiz olanlar birleştiriliyor. bu koda bütün aralıkta değil de sadece filtre içindekileri arama yapması için bir kod ilave edilebilir mi acaba?

Kod:
Function benzersizbirleştir(xRg As Range, xChar As String) As String
    Dim xCell As Range
    Dim xDic As Object
    Set xDic = CreateObject("Scripting.Dictionary")
    For Each xCell In xRg
        xDic(xCell.Value) = Empty
    Next
    benzersizbirleştir = Join$(xDic.Keys, xChar)
    Set xDic = Nothing
End Function

formülle çözümü de buldum. yine de yukarıdaki fonksiyon cevabını merak ediyorum.
formül ise şu şekilde (dizi formülü)
=İNDİS($A$2:$A$325;KAÇINCI(1;ALTTOPLAM(3;KAYDIR($A$2:$A$325;SATIR($A$2:$A$325)-SATIR(B2);;1));0))

Geri