• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtrelenmiş Tarihler..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
İyi Günler Ben günlük yazılan Genel $ sekmesindeki maaş kelimesi geçen tüm satırları Aylık maaşlar sekmesindeki aylara otomatik sıralanmasını istiyorum..kısaca maaş kelimesinin olduğu tarih açıklama ve çıkan sütunlarını aylara göre düzenlenmiş Aylık maaşlar sekmesine istiyorum.. Dosya Ektedir..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Muygun hocam dosyadaki sonuçlar yanlış geliyor gibime geldi.Mükerrerleri getirmiyor.

Sayın izomer Nim genel hesap sayfası çok uzun olduğu için "G" yaptım, formülleri yerleştirmeden önce "G" yapınız sonra istediğiniz ismi verirsiniz.
Dizi formülüdür CTRL+SHIFT+ENTER yapmayı unutmayalım. Ay konusunu isterseniz metinsel olarak değilde 01.01.2014 yaparak hücre özelliklerinde "aaaa" yaparsanız formül daha işlevsel olur.

Aylık maaşlar sayfasında,

A3 hücresine

Kod:
=İNDİS(G!$A$1:$A$500;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(KAYDIR(G!$B$3;SATIR($B$1:$B$500)-1;;1);"*maaş*")=1;EĞER(AY(G!$A$3:$A$500)=1;SATIR($3:$500)));SATIR(A1)))

B3,

Kod:
=İNDİS(G!$B$1:$B$500;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(KAYDIR(G!$B$3;SATIR($B$1:$B$500)-1;;1);"*maaş*")=1;EĞER(AY(G!$A$3:$A$500)=1;SATIR($3:$500)));SATIR(A1)))

C3,

Kod:
=İNDİS(G!$D$1:$D$500;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(KAYDIR(G!$B$3;SATIR($B$1:$B$500)-1;;1);"*maaş*")=1;EĞER(AY(G!$A$3:$A$500)=1;SATIR($3:$500)));SATIR(A1)))

Not: Yıl kriterini istemediğiniz için eklemedim.

Son düzenleme:
Merhaba syn kuvari;
hatalı dediğiniz yer neresi açıklarsanız düzeltirim. (Kontrollerimde ben bir hata göremedim.)
İyi çalışmalar.

Merhaba syn kuvari;
hatalı dediğiniz yer neresi açıklarsanız düzeltirim. (Kontrollerimde ben bir hata göremedim.)
İyi çalışmalar.

"ertan toprakal maaş" değeri 06.01.2013 ve 14.01.2013 tarihinde iki defa geçiyor.
Aynı açıklamaları getirmiyor.

"ertan toprakal maaş" değeri 06.01.2013 ve 14.01.2013 tarihinde iki defa geçiyor.

Merhaba;
Veri tabanında 2013 ve 2014 verileri var.
Söylediğiniz verinin ilki 2013 yılı ikincisi ise 2014 yılı
Bunun ayrıştırılacağını varsayarak Aylık Maaşlar sayfasında A1 hücresine yıl seçeneği koydum.
A1 hücresine 2014 yazarsanız 2014 yılına ait verileri sayfaya alırsınız.
Eğer yıl kriterine bakmaksızın tüm veriyi almak isterseniz A1 hücresini boş bırakırsınız.
Gerekli açıklamayı (A1 hücresinin işleviyle ilgili) Aylık maaşlar sayfasında belirttim.
Açıklamayı okuyarak ve sonuçları daha iyi kontrol ederek tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
Veri tabanında 2013 ve 2014 verileri var.
Söylediğiniz verinin ilki 2013 yılı ikincisi ise 2014 yılı
Bunun ayrıştırılacağını varsayarak Aylık Maaşlar sayfasında A1 hücresine yıl seçeneği koydum.
A1 hücresine 2014 yazarsanız 2014 yılına ait verileri sayfaya alırsınız.
Eğer yıl kriterine bakmaksızın tüm veriyi almak isterseniz A1 hücresini boş bırakırsınız.
Gerekli açıklamayı (A1 hücresinin işleviyle ilgili) Aylık maaşlar sayfasında belirttim.
Açıklamayı okuyarak ve sonuçları daha iyi kontrol ederek tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Hocam saygılar, açıklamaları gözden kaçırmışım.

Çok TEşekkür Ederim valla..evet 2013 veriside varmış ben sadece 2014 için istiyorum zaten..Çok işime yaradı Allah razı olsun sizden hocalarım..

2 defadan fazla geçemezmi ?

Hocam 1 ay içersinde 2 kere aynı ifade girebiliyoruz illaki ifadeyimi değiştirmem gerekiyor ?

Uyumsuzluk..

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Hocam ben verdiğim dosya makroluydu ama sizin zip içindeki xls dosyası..Sizin kodları benim xlsm dosyasına koyunca kodların çalışmadığını gördüm..uyumsuzluk hatası veriyor..2013 plus office kullanıyorum..ilk verdiğim dosya üzerinden gidemezmiyiz acaba ?

Uyguladım Çalıştım..

Merhaba,

Muygun hocam dosyadaki sonuçlar yanlış geliyor gibime geldi.Mükerrerleri getirmiyor.

Sayın izomer Nim genel hesap sayfası çok uzun olduğu için "G" yaptım, formülleri yerleştirmeden önce "G" yapınız sonra istediğiniz ismi verirsiniz.
Dizi formülüdür CTRL+SHIFT+ENTER yapmayı unutmayalım. Ay konusunu isterseniz metinsel olarak değilde 01.01.2014 yaparak hücre özelliklerinde "aaaa" yaparsanız formül daha işlevsel olur.

Aylık maaşlar sayfasında,

A3 hücresine

Kod:
=İNDİS(G!$A$1:$A$500;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(KAYDIR(G!$B$3;SATIR($B$1:$B$500)-1;;1);"*maaş*")=1;EĞER(AY(G!$A$3:$A$500)=1;SATIR($3:$500)));SATIR(A1)))

B3,

Kod:
=İNDİS(G!$B$1:$B$500;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(KAYDIR(G!$B$3;SATIR($B$1:$B$500)-1;;1);"*maaş*")=1;EĞER(AY(G!$A$3:$A$500)=1;SATIR($3:$500)));SATIR(A1)))

C3,

Kod:
=İNDİS(G!$D$1:$D$500;KÜÇÜK(EĞER(EĞERSAY(KAYDIR(G!$B$3;SATIR($B$1:$B$500)-1;;1);"*maaş*")=1;EĞER(AY(G!$A$3:$A$500)=1;SATIR($3:$500)));SATIR(A1)))

Not: Yıl kriterini istemediğiniz için eklemedim.

Kuvari Hocam Formülleri koydum çalıştı valla elleriniz dert görmesin..

Geri