• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Filtrelenmiş sayfayı nasıl güncelleyebilirim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan za-zo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar .Excelde sayfa1 A sütununda 2500 adet müşteri ismi var.G sütununda ise ne kadar borçları olduğu.Sayfa2 de A1 hücresine =Sayfa1!A1 , G1 hücresinede =sayfa1!G1 şeklinde yazıp aşağı doğru sürükledim.Bu ikinci sayfadaki amacım 2500 kişi içinden yalnızca borcu olanları göstermesi.Araştırmam neticesinde filtre uygulamayı keşfettim.Ancak bir sorun var ve soruna geçmeden önce şunu sorayım .Filtreleme dışında ikinci sayfaya yalnızca borçlu müşterileri aralarıda boş satır bırakmadan aktarabilirmiyim .
Eğer olmuyorsa; sorun şu:Birinci sayfadan bir müşterinin borcunu sildiğimde filtrelenmiş sayfada güncellenmiyor.Filtrede yeniden tümü ve yeniden özeli seçip değiştiriyorum.Daha kolay yolu varsa çok memnun olurum .İlgililere şimdiden teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar .Excelde sayfa1 A sütununda 2500 adet müşteri ismi var.G sütununda ise ne kadar borçları olduğu.Sayfa2 de A1 hücresine =Sayfa1!A1 , G1 hücresinede =sayfa1!G1 şeklinde yazıp aşağı doğru sürükledim.Bu ikinci sayfadaki amacım 2500 kişi içinden yalnızca borcu olanları göstermesi.Araştırmam neticesinde filtre uygulamayı keşfettim.Ancak bir sorun var ve soruna geçmeden önce şunu sorayım .Filtreleme dışında ikinci sayfaya yalnızca borçlu müşterileri aralarıda boş satır bırakmadan aktarabilirmiyim .
Eğer olmuyorsa; sorun şu:Birinci sayfadan bir müşterinin borcunu sildiğimde filtrelenmiş sayfada güncellenmiyor.Filtrede yeniden tümü ve yeniden özeli seçip değiştiriyorum.Daha kolay yolu varsa çok memnun olurum .İlgililere şimdiden teşekkür ediyorum

filtrelenmiş sayfasa ctrl+alt+L tuşuna basın...

Denedim ctrl+alt+L olmuyor.Aslında ikinci sayfaya yalnızca borçlu müşterileri aralarında boş satır bırakmadan aktarabilmenin formülü olsaydı.Çok daha iyi olurdu.

Denedim ctrl+alt+L olmuyor.Aslında ikinci sayfaya yalnızca borçlu müşterileri aralarında boş satır bırakmadan aktarabilmenin formülü olsaydı.Çok daha iyi olurdu.

dosyanızın bir orneğini yuklermisiniz içerisinde orjinal data olmasına gerek yok şekline gore makro yazalım.

bi örnek gönderdim.Örnekte sayfa1 A7 hücresine sonradan eklediğim kişi borçlu olmasına rağmen sayfa ikide yok

Sayfa2 de E1 hücresine sarı ile işaretledim F2 enter yapın.

Sayfa1 de bilgiler değiştikçe sayfa2 e1 hücresine F2 enter yaparsanız 0 dan büyükler gelir.

Ekli dosyalar

inceledim hocam.Sayfa 1 e yeni bir müşteri ekledim ve borçlandırdım.sayfa2 e1 (sarı hücre) hücresinde F2 enter yaptım fakat değişiklik yok

Ekli dosyalar

Tamam hocam şimdi oldu.Gönderdiğiniz sayfayı formülledim oldu.Benim kendi kullandığım sayfada borç miktarları G sütununda kayıtlı, ben G1 sütununa mı >0 yazmalıyım ve >0 yeterlimi yoksa formulümü var.

Hocam kendi hazırlayıp kullandığım dosyanın biraz benzerini ekledi .Size zahmet alacak takip sayfasını formülüze ederseniz.Çok memnun olurum.Söylediğim gb bu sayfa sadece borcu olanları gösterecek.Yardımlarınız için Çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• zad.xls
    zad.xls
    35.5 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
Hocam kendi hazırlayıp kullandığım dosyanın biraz benzerini ekledi .Size zahmet alacak takip sayfasını formülüze ederseniz.Çok memnun olurum.Söylediğim gb bu sayfa sadece borcu olanları gösterecek.Yardımlarınız için Çok teşekkür ederim

Ekli dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Gönderdiğiniz dosyada evet yalnızca borcu olanlar var.Fakat yeni bir kişi ekleyip borçlandırdım ve alacak takip dosyasında H1 hücresini girip F2 enter yaptım yeni kişi orada gözükmüyor.siz H1 hücresine yalnızca >0 mı giriyorsunuz yoksa işlevden herhangi bişey yapıyomusunuz?

Ekli dosyalar

Geri